Четири пожара гасиха огнеборците вчера

Четири пожара гасиха огнеборците вчера

Четири пожара са станали вчера, съобщиха от пресцентъра на пожарната. В полунощ е станал пожар без преки материални загуби в комин на жилищна сграда в Рудозем, на ул.„Кап. Петко Войвода”. Предполагаемата причина е непочистен комин. Пожарогасенето е извършено от екип на РСПБЗН – Рудозем.

По обяд пък в 11.56 ч. на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пожар в мотокар, собственост на фирма, в Мадан, на ул. „Перелик”. При пожара е унищожено промишлено оборудване. Пожарогасенето е извършено от един екип на РСПБЗН – Мадан. Предполагаема причина за запалването е късо съединение в двигателя на мотокара.

По обяд се запали гробищен парк в с. Габрица, общ. Смолян. Изгорели са около 1 декар сухи треви. Пожарогасенето е извършено от екип на РСПБЗН – Смолян. Най-вероятно пожарът е пламнал от запалена свещ.

По същото време се запалило стърнище покрай пътно платно в с. Полковник Серафимово, общ. Смолян. Пожарогасенето е извършено от екип на РСПБЗН – Смолян. Предполагаема причина за възникване на пожара е хвърлена незагасена цигара.

Вирни се горе