Увеличават се случаите на разпространение на наркотици в Смолян

Увеличават се случаите на разпространение на наркотици в Смолян

Без помощта на обществото институциите не могат да се справят с проблема с наркотиците, това каза на пресконференция окръжният прокурор Тодор Деянов, след като представи отчета за дейността на прокуратурата за 2015 година. По инициатива на окръжния прокурор са предприети конкретни мерки за решаване на проблема с наркотиците.

“От края на 2015-та година, всеки месец провеждаме съвещания с директора на Областната дирекция на МВР, началника на Районно управление-Смолян и със служителя от Районното управление, който отговаря конкретно по тази линия. Изисквам справка всеки месец какво е направено, какво се прави и какво ще се прави. Много добре си давам сметка, че сто процента с този проблем, няма как да се справим. Въпросът е да се сведе до абсолютния минимум. Тази наша активност, на свой ред, предизвика повишена предпазливост сред лицата, които се занимават с подобна дейност. Говоря както за наркозависими, така и за наркоразпространители. Това ще продължи! Докато не постигнем наистина едни задоволителни резултати, натискът от моя страна върху полицията, ще продължава и тези срещи ще продължат. Без помощта обаче на на обществото, институциите не могат да се справят с проблема”, каза обвинител №1 на област Смолян.

През 2015 година за престъпления с наркотици са наблюдавани 64 досъдебни производства. В сравнение с 2014-та нарастването е с 28, а с предходната година с 35.

Вирни се горе