Бързите действия на огнеборци спасиха сгради и гори от пожари

Бързите действия на огнеборци спасиха сгради и гори от пожари

Четири пожара гасиха огнеборците през почивните дни. Късо съединение – спукан изолатор на електропровод предизвика пожар в сухи треви на ул. „Станковица“. Огънят пламнал в 16:59 ч. в Смолян. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

Вчера сутринта в с. Павелско се запалили сухи треви, частна собственост. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. В резултат на бързите действия на огнеборците е спасена една сграда. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Чепеларе, обясниха огнеборците.

По-късно през деня в 14:14 ч. в Смолян, на ул. „Маестро Атанасов“ е получено съобщение за пожар в сухи треви, общинска собственост. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. В резултат на бързите действия на огнеборците са спасени две сгради, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

В същия час е съобщено и за друг пожар – в девинското село Гьоврен, м. Долен чекек. Горели са сухи треви и храсти, собственост НА ДГС – Триград. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Бързите действия на огнеборците са предотвратили разпространението на пожара в намиращата се в непосредствена близост 100 дка смесена гора. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Девин.

Вирни се горе