Адвокат Дънкан Уолъс:Британските граждани са ограбени

Адвокат Дънкан Уолъс:Британските граждани са ограбени

56 апартаменти на британски граждани в комплекс „Форест нук“ в Пампорово са ограбени по най-злостния и агресивен начин. Това обяви на брифинг в Смолян адвокатът на чужденците Дънкан Уолъс.

„Не само че са ограбени, но е направено по такъв начин, че ще искаме обезщетение и за безсмислените щети, направени в жилищата по отмъстителен начин. На три врати има следи от юмруци, което за мен е отвратително, не съм виждал подобно нещо“, заяви Уолъс Той представлява сдружение на етажна собственост на 75 апартамента на чужденци в комплекса. Според него щетите са за милиони левове. Чужденците съдят фирмата, която им стопанисва имотите в апарт комплекс „Форест Нук“ , като са категорични, че грабежите са направени от собствениците на комплекса. Адвокат Уолъс посочи още,че жилищата на чужденците преди да бъдат ограбени са били отдавани под наем на туристи, без тяхно разрешение .

На въпрос на Smolyannews.com дали са подписали договор за мениджмънт за годишна поддръжка на жилищата си,Уолъс бе категоричен ,че не са подписвали договори и нямат такива ангажименти към собствениците на апарт хотела. Някои подписали договори за менажиране на жилищата им за 1 година, които после не са подновени,обясни юристът. Те купили жилищата за от 60 до 100 хиляди евро от смолянската фирма „Пампорово девелопмънтс“, в която съдружници са хора от „Форест нук“. В предварителния договор има клаузи за поддържане, охрана с гардове и техника на жилищата, но това не е изпълнявано, твърди адвокатът на британците. „Управителят на фирмата Недялко Кацаров искрено си вярва, че му дължим пари, въпреки че категорично заявявам,че никой от клиентите ми не му дължи нито лев“, категоричен е Уолъс.

Апартаментите са завършени изцяло през 2009 г. Жилищата били с пълно обзавеждане до септември 2010 г., когато им е направен подробен опис, а ключовете им са сменени от британката Аманда Мери Джейн Херцог, която получава пълномощни от чужденците да ги представлява. Според управителя на комплекса Недялко Кацаров на общо събрание на собствениците в комплекса е гласувано да се плаща такса от 12 евро/кв. м. за поддръжка на година, което включва почистване, осветление и зеленяване. Така англичаните натрупали задължения към 200 хиляди евро за такси, които не платили и затова фирмата завела изпълнителни дела за сумите. „Пълна лъжа е, че от фирмата са им окрали апартаментите. Как да стане като нямаме ключове за тях, просто не искат да си плащат за поддръжка“, заяви Кацаров.

Вирни се горе