560 кутии цигари и 3 кг тютюн без бандерол спипаха граничари

560 кутии цигари и 3 кг тютюн без бандерол спипаха граничари

Два случая на открити цигари и тютюн без бандерол откриха през изминалата седмица граничари.

На 3 февруари т.г. на ГКПП – Златоград, при излизане от страната, е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра” с българска регистрация и водач 39-годишният български гражданин Т.П. от с. Тихомир, обл. Кърджали. Заедно с него пътувал и К.М. на 40 г. от същото село. При извършената проверка на автомобила в личния багаж на К. М. е открит три килограма ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Случаят е предаден на служителите от Агенция “Митници”, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Другият случай е на същата дата, но на ГКПП – Кулата. При влизане в страната, по искане на служители от Гранична полиция, е изпратен за щателна митническа проверка микробус „Форд-Транзит” с българска регистрация и управляван от 30-годишния български гражданин А.К. от гр. Гоце Делчев.

В микробуса пътували още седем български граждани. При извършената проверка на микробуса са открити общо 560 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. Преносители на цигарите са всички пътуващи в микробуса.

На лицата са съставени актове за митническо нарушение от служители на агенция ”Митници”. Случаят е предаден към разследващите органи на Агенция ”Митници”, обясниха от гранична полиция.

Вирни се горе