48-годишен мъж от Неделинско село загина, падайки в урва

48-годишен мъж от Неделинско село загина, падайки в урва

48-годишен мъж загина при нелеп инцидент снощи на връщане пеша от село Черешка към село Върлино, община Неделино. Мъжът е открит в пропаст в местността “Върхът” край Неделино, научи SmolyanNews.com. Той бил пенсионер по болест и заедно с брат си и сестра си били на гости в джебелското село Черешка. Разстоянието между селищата е около 12 километра. Инцидентът станал в полунощ. Както си вървели на мъжът му прилошало и паднал в урвата, според близките му. Брат му и сестра му тръгнали да търсят помощ, но когато се връщат той вече бил починал. „Още снощи разбрахме за случая, но нямаше как да се реагира, заради късния час и зимната обстановка", коментира кметът на Неделино Боян Кехайов.

Кметът на село Тънка бара Хаджииванов, на община Неделино Боян Кехайов, полицаи и доброволци са били на мястото на инцидента, където е трупът и търсят варианти той да бъде изваден от пропастта и транспортиран до болницата в Смолян за аутопсия и установяване на причините за смъртта. Тялото е намерено на около 20 м под пътеката, където са вървели тримата.

По-късно кметът на Неделино съобщи за SmolyanNews.com че с хора от селото и екип от общината са успели да свалят трупът до село Тънка бара, което е най-близкото населено място от местността “Върха”, оттам с високопроходима техника до село Крайна и след това с общинския автомобил за погребални дейности са го транспортирали до болницата в Смолян за аутопсия, обясни Кехайов. По думите му при първоначалния оглед не са открити данни за насилствена смърт.

Вирни се горе