300 лв. глоба отнесе шофьор, ударил полицай и заплашвал служители на МВР

300 лв. глоба отнесе шофьор, ударил полицай и заплашвал служители на МВР

С 300 лв. глоба се размина шофьор на автобус, който ударил полицейски служител в лицето и се заканвал с думите „С вас е свършено, ще ви уволня!“. Това става ясно от решение на Районен съд-Чепеларе, с което по Указа за борба с дребното хулиганство му е наложена паричната санкция.

Екшънът се разиграл на метри от Полицейския участък в курорта Пампорово в началото на миналата седмица, когато мъжът бил зад волана на автобус, превозващ туристи в комплекса. На пътното платно и от двете страни имало паркирали автомобили, като от едната страна е имало микробус на фирма, зареждаща търговските обекти. Съответно пътният участък е бил доста стеснен и при опита да премине с автобуса, смолянчанинът предизвикал лека катастрофа, удряйки се в огледалото на другото превозно средство, при което остъргал и автобуса.

Последвала разправия с шофьора на микробуса, а намиращият се наблизо цивилен полицай се опитал да предотврати скандала, като предложил на водача на автобуса да го премести. Той обаче продължил да крещи и обижда полицая с нецензурни ругатни: “ай, да ти е** управията, така е всеки ден”, “ай, ша му е** майката”.

При опита на полицая да му сложи белезници, смолянчанинът оказал съпротива и го ударил с дясната си ръка в областта на брадата. Наложило се и намесата на друг служител на реда, след което е бил съборен на земята и задържан. По пътя към Полицейския участък обаче агресията не стихвала. Разгневеният мъж отправял заплахи към служителите на МВР: “С вас е свършено! Знам Ви и двамата; от утре вече не сте на работа!”. Всичко това е станало пред очите на десетки туристи, включително и от чужбина.

Административното наказание подлежи на обжалване.

Вирни се горе