26 пожара са възникнали през април в област Смолян

26 пожара са възникнали през април в област Смолян

През месец април 2012 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 51 броя произшествия, от които 26 пожара, 8 пъти е оказана аварийно-спасителна дейност и 17 пъти е оказвана техническа помощ. Регистрирани са и 5 броя лъжливи обаждания,съобщи говорителя на полицията.

Основно пожарите са възниквали в жилищни сгради – 12 броя. В поземления и горски фонд – 6 бр., в контейнери и отпадъци 4 бр., в обществени сгради и транспортни средства по 2 броя. От възникналите пожари, 9 броя са с нанесени щети и 17 броя без нанесени щети.

Произшествията, възникнали по Районни служби “Пожарна безопасност и защита на населението” са: РС Смолян – 15 броя; РС Девин – 8 бр.; РС Златоград – 5 бр.; РС Мадан, РС Чепеларе, РС Рудозем, РС Доспат по 2 бр.; РС Пампорово и РС Баните по 1 броя. Група “Спасителна” е участвала на 13 броя произшествия.

Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян, призовава гражданите да спазват правилата за пожарна безопасност. Да се съобразяват с характерната за сезона обстановка и да не допускат възникването на пожари.

Вирни се горе