19 пожара са възникнали в област Смолян през май

19 пожара са възникнали в област Смолян през май

През месец май 2013 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 44 произшествия, от които 19 пожара, 13 пъти оказване на техническа помощ и са проведени 12 аварийно-спасителни дейности,съобщиха от ОУ“Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян.

От възникналите пожари 4 са с щети, като три от тях са в жилищни постройки. Пожарите без нанесени материални щети са 15. От тях 5 са в сухи треви и пасища, а останалите – в отпадъци и контейнери.

Произшествията, възникнали по Районни служби “Пожарна безопасност и защита на населението” са, както следва: РС Смолян – 10 броя; РС Баните – 5 бр., Рудозем- 4 бр., РС Златоград – 3 бр., РС Чепеларе – 2 бр.; РС Девин – 2 бр.; Доспат – 2 бр., РС Мадан – 1бр. и група “Спасителна дейност” – 15 бр.

ОУ ПБЗН – Смолян напомня, че при извършването на селскостопанска дейност в земеделския фонд в съседство с горските територии и при посещения в горите е забранено паленето на огън през пожароопасния сезон. Всички нарушители носят административно-наказателна отговорност съгласно Закона за горите и Закона за МВР.

При забелязване признаци на пожар, незабавно звънете на телефон 112!

Вирни се горе