Три катастрофи с двама ранени станаха вчера

Три катастрофи с двама ранени станаха вчера

Три пътнотранспортни произшествия с материални щети, без пострадали граждани, са възникнали през изминалото денонощие на територията на област Смолян – по едно в общините Девин, Чепеларе и Смолян. Произшествията са посетени от екипи на „Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата, съобщиха от полицията.

Вчера около 13.30 ч. на пътя Хвойна – Чепеларе 31-годишната Х. А. от София, управлявайки лек автомобил „Форд Ескорт”, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия и релефа на местността, при навлизане в десен завой, губи контрол над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и удря челно движещия се там лек автомобил „Рено Меган”, управляван от 61-годишен мъж от Пловдив. Ранена е пътуващата във форда 58-годишна жена от Сливен – с натъртвания в областта на главата. Пострадалата е транспортирана в МБАЛ гр. Смолян за наблюдение, без опасност за живота. Произшествието е посетено от екип на „Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Две коли се блъснаха на пътя с. Средногорци – гр. Мадан. Инцидентът станал вчера около 16.15 ч. Лек автомобил „Фолксваген Поло”, управляван от 20-годишния К. Х. от Мадан, на десен завой навлиза в лентата за насрещно движение и блъска движещия се там лек автомобил „БМВ”, управляван от 19-годишна жителка на същия град. При удара е пострадала водачката на лекия автомобил „БМВ” – с контузия на гръдния кош, която след преглед във ФСМП гр. Мадан е освободена за домашно лечение. Причините за възникване на произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство, обясниха от пресцентъра на полицията.

Вирни се горе