15 дка смесена гора е унищожена при пожар край Грохотно

15 дка смесена гора е унищожена при пожар край Грохотно

Увеличават се пожарите в региона, алармират огнеборците.

Вчера на територията на областта са възникнали седем пожари. На обяд възникна горски пожар в местността “Мандреери”, землище на девинското село Грохотно. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са 15 дка смесена гора. Пожарът е потушен от един екип на РСПБЗН – Девин, с помощта на гасаческа група от 20 човека от населеното място и служители на ДГС-Девин.

Останалите пожари са без щети – сухи треви и храсти горяха в частен имот в с. Борино и в частен имот в местността “Орехчето”, землище на с. Давидково. При двата пожара причината е небрежност при боравене с открит огън от собствениците. Пожарогасенето е извършено от един екипи на Баните и Доспат.

В 15.18 ч. е възникнал пожар в сухи треви и храсти в частен имот в с. Ловци, общ. Мадан, а в Чепеларе, на ул. “Хан Аспарух” се запалил балкон в апартамент. Причина за възникване на пожара е самозапалване на мазнина при готвене.

Отпадъци се запалили снощи в Смолян, на ул. “Капитан Петко Войвода”, в дере край пътя, а 21.25ч. в Доспат е възникнал пожар в комин на къща.

Вирни се горе