10 хиляди гости ще пристигнат в Пампорово за откриването на сезона и студентския празник

10 хиляди гости ще пристигнат в Пампорово за откриването на сезона и студентския празник

Предприемат се редица мерки за сигурност, ще има засилено полицейско присъствие в курорта

Около 10 000 гости на курорта Пампорово се очаква да пристигннат за откриването на зимния сезон на 6 декември и студенския празник – 8 декември. ОД МВР-Смолян предприема превантивни мерки за охрана, съобщиха от пресцентара на полицията.

„Автомобилният поток ще се увеличи, а от там се влошава и пътнотранспортната обстановка. Поради сравнително ниския капацитет на обособените паркинги в районите на ски-съоръженията на територията на к.к. Пампорово, се създава адекватна организация за осигуряване на полицейско присъствие с наличните сили и средства с цел сигурността и безопасността на движението на всички участници в пътния процес. Във връзка с провеждането на студентския празник са уточнени заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази, където ще празнуват студенти. По предварителни данни се очаква в областта да празнуват около 3000 студенти, като най-много ще бъдат в к.к. Пампорово – около 2000. Изготвени са графици за увеличено полицейско присъствие и контрол по безопасността на движението на 5, 6, 7 и 8 декември", посочват от областната дирекция.

Служители на полицията провеждат срещи с комплексни управители, администратори и портиери на всички обекти в к.к. Пампорово – хотели, увеселителни заведения и др., на които са набелязани съвместните мерки за взаимодействие с цел усилване на дежурствата на охранителите по време на празника, повишаване на бдителността и организирането на пропускателния режим в заведенията. Координирани са и начините за бърза връзка и взаимодействие с полицията. Планирани са също така и срещи с управителите на обектите с акцент възможните рискове от престъпни посегателства и комуникацията им с полицейските органи за своевременно реагиране при необходимост. За гарантирането на обществения ред в дните около 8 декември са предприети контролни мерки за засилено полицейско присъствие в районите, където са съсредоточени голям брой празнуващи студенти. Създадена е необходимата организация за регулиране и подпомагане на движението, а в случай на усложняване на метеорологичната обстановка- за своевременно въвеждане на временна организация на движението. Служителите на “Пътна полиция” ще извършват засилен контрол на движението и организация на паркирането във връзка с откриването на зимния туристически сезон, с цел осигуряване на нормалната пропускателна способност на пътя и не допускане на затруднения за нормалното движение на останалите МПС.

„Служителите на ОД МВР – Смолян поздравяват всички студенти с предстоящия празник и им пожелават весело и незабравимо празнуване. Приканваме младите хора да се веселят разумно, за да не се допуска помрачаване на празника от инциденти и произшествия!", съобщиха от дирекцията на МВР в Смолян.

Вирни се горе