Юбилеен концерт „15 години Школа по народно пеене „Китка виена” в Устово

Юбилеен концерт „15 години Школа по народно пеене „Китка виена” в Устово

На 26 май 2017 в голямата зала на читалище „Кирил Маджаров-1866” гр. Смолян, кв. Устово бе изпълнена с почитатели на българската народна музика. Юбилейният концерт бе посветен на 15-годишнината от основаването на Школата по народно пеене „Китка виена”, ръководена от известния изпълнител на народни песни Младен Койнаров, съобщи Йорданка Милева.

В началото секретарят на читалището Диляна Пачеджиева представи накратко жизнения и творчески път на именития певец. Тя обобщи всички награди и отличия, спечелени от Школата, а те никак не са малко.

Водеща на вечерта беше малката Божидара Екова – една от участничките в Детската куклено-театрална студия към читалището. Всеки от възпитаниците на Школата изпяха по две песни , а в началото и края те се представиха с групово изпълнение.

Бившите ученици на Школата, понастоящем учещи в НУФИ с. Широка лъка покориха публиката с майсторските си изпълнения. Трио „Ритъм” от Фолклорен ансамбъл „Родопа” отправи специален поздрав към ръководителя Младен Койнаров. Детският танцов състав „Родопска китка” и Детската куклено-театрална студия „Лудите маймуни” също поднесоха своя поздрав.

Слушателите имаха удоволствието да се радват и на невероятното изпълнение на гайдаря Атанас Пеев, който е един от бившите корепетитори. На Школата по народно пеене „Китка виена” и ръководителя й Младен Койнаров бяха връчени почетни грамоти и Плакет от Секретарят на Община Смолян Момчил Николов, а приветствие и грамота от Върховния читалищен съюз поднесе доц. д-р Христо Гиневски – председател на Читалищното настоятелство.

Вирни се горе