В Доспат ще се проведе второто издание на „Родопа пее и танцува”

В Доспат ще се проведе второто издание на „Родопа пее и танцува”

На 27 април на площад „Първи май” – гр.Доспат от 16,30 часа ще се проведе второто издание на „Родопа пее и танцува”. Това е събитие по проект „Съвместна туристическа инициатива” / „Joint Tourism Initiative Targeting Heritage”/ с акроним JTI – TARGET, по който Областна администрация работи като втори партньор.

Проектът е по Приоритетна ос 1 Качество на живот, Втора покана на Оперативна програма за Европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007-2013г.”, област на интервенция 1.2 Опазване, управление и подобряване на културните ресурси. Предвидените дейности са за развитие на регионално ниво и имат за цел да обединят и насърчат постигнатите връзки в областта на културно-историческото наследство, природните и туристически обекти, да използват нови по-атрактивни форми в комуникацията и промотирането на тези продукти и насърчат алтернативните форми на туризма от културен интерес.

Предвиденото събитие в град Доспат има за цел да покаже традиционният бит и култура, характерни и съхранени през времето за региона.

За културното мероприятие участие ще вземат: Групи за изворен фолклор; Танцови състави; НУФИ „Широка лъка”; Изтъкнати родопски певци и инструменталисти; „Гласът на Родопа” – Росен Корлов.

Вирни се горе