С различни прояви библиотеката в Златоград отбелязва Деня на народните будители

С различни прояви библиотеката в Златоград отбелязва Деня на народните будители

С различни прояви библиотеката в Златоград отбелязва Деня на народните будители- 1-ви ноември. Заедно с ЦОП Златоград, бяха организирани срещи на ученици със родолюбиви златоградчани. Четвъртокласниците от ОУ ”В.Левски” слушаха разказа на Елена Симеонова- дългогодишен учител, директор, активен читалищен деятел ,която вълнуващо разказа за видни златоградски будители. Учениците задаваха въпроси, рецитираха стихове за родината ,пяха песни. Екипа на ЦОП ,учениците и учителите благодариха на Е. Симеонова, за интересните и любопитни факти от историята на града и личностите родолюбци, съобщи Зорка Хаджиева.

На посещение в библиотеката по повод празника бяха и младежите от Дневен център „Зора” ,на които беше представена презентацията „Народните будители ” .

По повод празника и навършването на 90 години, ръководството на читалището посети Десанка Брънгова- участник в театралната самодейност на читалището, ръководител на хор и вокална група ,активен читалищен деятел. На чаша ароматно златоградско кафе ,чиято рецепта е лично нейна ,тя разказа интересни истории. Освен поздравителния адрес читалището подари на златоградската будителка колаж от снимки с нейни роли от различни пиеси в които е участвала.

Вирни се горе