С концерт на Рафи и местни творци и състави ОИЦ-Смолян отбеляза Деня на Европа

С концерт на Рафи и местни творци и състави ОИЦ-Смолян отбеляза Деня на Европа

На 9 май 2016 г. /понеделник/ Областен информационен център – Смолян отбеляза „Ден на Европа“ и закри Националната кампания “Успешни ЗАЕДНО”. Лошото време не ни попречи да създадем заедно със стотиците присъстващи добро настроение и много усмивки. Всички се забавляваха със страхотните изпълнения на изявените местни творци от Духовия оркестър на Смолян, клуб „The One”, клуб „Найчетата“, клуб „Ро Войс“ и клуб „Зареница. Кулминацията на вечерта беше концертът на невероятния Рафи.

На щанда на Областен информационен център – Смолян всеки можеше да получи ценна информация за актуалните процедури за кандидатстване със средства от ЕС, да участва във викторината на европейска тематика и да научи много за Европейския съюз и институциите.

Десетки младежи се включиха в импровизираната трудова борса с участието на представители на Бюро по труда – Смолян, Кариерен център – Смолян, Минерална вода „Михалково“ и други бизнес организации. Влязоха в пряк неформален контакт с тях и се запознаха с възможностите за работа и развитие в област Смолян.

Със съдействието на Професионална гимназия за приложни изкуства – гр. Смолян създадохме заедно „Европа в Родопите“ като с кварцов пясък бяха изработени българското знаме, европейското знаме и логото на община Смолян. Скоро всички ще имат възможността да се насладят на сътворената красота.

Присъстващите посетиха организираната от Регионална здравна инспекция – Смолян „Шатра на здравето“, където експерти ги запознаха с ползите от здравословния начин на живот.

Основната цел на Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“ бе да се популяризират възможностите за финансиране на бизнес инициативи с европейски средства.

Екипът на Областен информационен център – Смолян благодари на всички участници и присъстващи, защото за пореден път доказахме, че можем да успяваме само заедно.

Вирни се горе