С голям концерт и парад на отличниците СОУ"Св.св.Кирил и Методий" чества 160 годишен юбилей

С голям концерт и парад на отличниците  СОУ"Св.св.Кирил и Методий" чества 160 годишен юбилей

Днес, 11 май СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Смолян чества патронния си празник и 160 години от създаването на училището.

Близо 600 ученици на учебното заведение водени от мажоретния състав на училището тръгнаха от площад „Свобода“ в Смолян в празнично шествие. В специален блок дефилираха и всички отличници от 1 до 12 клас, както и учителите, работещи в най-голямото училище в общината.

Тържествената програма продължи с Концерт – спектакъл „160 години СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – мъдростта на поколенията“, който започна час по-късно в 17.30ч. в зала №1 на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“.

На тържеството бяха връчени три награди за преподавателите-за учителски дебют е отличена Гергана Хасова-начален учител, а за учител на годината е наградена Славка Палагачева, главен учител и преподавател по история и география. Началният учител Екатерина Чернева е отличена с награда за цялостен принос в професионалната дейност, съобщиха от учебното заведение.

На празника бяха връчени и традиционните стипендии за ученици. Тази година са отличени 6 възпитаници на училището от 1 до 12 клас. Те получиха грамоти и еднократна парична сума.

Тържеството завърши на площад „България“ с концерт „Училище под звездите“ с участието на Ice cream и Марчинг Бенд, „Marching Stars”- Златица.

Вирни се горе