Отборът на ОУ “Св.св.Кирил и Методий” от с. Момчиловци е победител в ученическо състезание “Защита при пожари и бедствия"

Отборът на ОУ “Св.св.Кирил и Методий” от с. Момчиловци е победител в ученическо състезание “Защита при пожари и бедствия"

Отборът на ОУ “Св.св.Кирил и Методий” от с. Момчиловци е победител и в областното и в общинско ученическо състезание “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”

Отборът на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” от с. Момчиловци е победител в провелото се днес, 31.05.2016 г., Областно ученическо състезание “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”. Второ място зае отборът на СОУ “Отец Паисий” – гр. Мадан. На трето място се класира отборът на СОУ “Христо Ботев” от гр. Девин. В състезанието участваха седем отбора с по четирима състезатели (четвъртия е резерва). Сили в него мериха ученици от шести и седми клас. По време на надпреварата бяха проверени придобитите от учениците през основния курс на обучение знания, умения и навици за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Всички отбори в провелото се състезание получиха специални грамоти за участие, а победителите бяха наградени с медали и купи.

Целта на организаторите от ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерство на образованието и науката и Български червен кръст е участниците да се мотивират към по-нататъшна подготовка за действия при кризисни ситуации и да се популяризира обучението за защита на населението. Друга цел е да се формират компетенции и модели на поведение, насочени към разбиране на проблемите на хората, пострадали от бедствия, както и да се възпита сътрудничество и взаимопомощ. Състезанието се проведе на два етапа. В първия етап състезателите решаваха тест, в който бяха включени въпроси, свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ. Във втория етап под формата на състезателни игри състезателите демонстрираха уменията си за действия при природни бедствия, радиационни и химически аварии, пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита, оказване на медицинска помощ. Отборът на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” от с. Момчиловци ще представи областта в Националното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”. В общинското ученическо състезание, което се проведе също днес, от общо девет отбора, победител отново е този на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” от с. Момчиловци. Второ място зае отборът на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” от с. Смилян, а на трето място на почeтната стълбичка се качи тимът на ОУ “Отец Паисий” от Смолян.

Вирни се горе