Наградиха най-добрите от област Смолян в образователната инициатива „Цветна олимпиада“

Наградиха най-добрите от област Смолян в образователната инициатива „Цветна олимпиада“

Смолян продължава към втори кръг на “Цветна олимпиада” с 24 областни победители

24 са победителите в Цветна олимпиада 2014/2015 година в Област Смолян. Те бяха наградени на тържествена церемония днес в Сесийната зала на община Смолян. Инициативата се осъществи с подкрепата на Община Смолян, със съдействието на издателство „Просвета”, верига хипермаркети „Технополис” и с медийното партньорство на Българска национална телевизия. Целта е децата да разкрият в състезателни условия своите възможности и да се стимулира творческото и съзидателното начало у тях. Ученици от VIII до XII клас от област Смолян се състезаваха по български език и литература, англйски език, математика и информационни технологии.

Гости на събитието, които наградиха отличниците с грамоти и награди бяха секретаря на община Смолян – Момчил Николов, Атанас Згуров – представител на РИО МОН – Смолян, Ана Николова- представител на издателство “Просвета” Емилия Коджебашева – представител на Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян, Севдалина Кирова – Художествена галерия – Смолян, Стефка Атанасова-Чавдарова, журналист в “ТВ Родопи Сат+” и един от учредителите на Сдружение “България си ти!” рок-дамата на България – Милена Славова.

„Цветна олимпиада“ е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. През 2014/2015 учебна година състезанието ще обхване всички области в страната. „Цветна олимпиада“ тази година е в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българска академия на науките, Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Олимпиадата не би била възможна и без подкрепата на нашите приятели от Издателство „Просвета“ и верига хипермаркети „Технополис“. През април победителите от цялата страна ще се съревновават в национален онлайн кръг.

Класиране училища:

СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Смолян – 4/15 – плакет

СОУ „Христо Ботев“ – с. Чепинци – 7/ 17

СОУ „Отец Паисий“ – Мадан – 6/76

ПМГ – 1/3

СОУ „Христо Ботев“ – с. Баните – 6 / 23

Вирни се горе