Момиче от Мадан заминава на младежки обмен в Словения

Момиче от Мадан заминава на младежки обмен в Словения

Сред хилядите участници, Боряна Керменова от Мадан е в шестицата, избрани от цялата страна за участие в младежки обмен “Stereo Media” в едноименния замък в гр. Ракичан, Словения. В семинара участие ще вземат 25 младежи от България, Унгария, Македония, Словения и Испания и ще се провежда изцяло на английски език. Целта на младежкия обмен, който ще се проведе 21.08 – 30.08.2015 е да се насърчи междукултурния диалог между младите участници чрез идентифициране и преодоляване на определени стереотипи за младежта в медиите, съобщиха от местната управа.

Боряна завършва отлично средното си образование в Мадан тази година. Запалена силно по идеята да изучава тънкостите на „Пиар и реклама” момичето кандидатства в общо пет висши учебни заведения зад граница. След успешно преминати чуждоезикови изпити е приета и в петте, сред които е и един от най- престижните университети в Лонднон със световна репутация и отлична образователна система – Уестминстър.

Избирайки да учи и живее в кралството, тя на практика сбъдва една от мечтите си. Сега Боряна е устремена към завладяване на следващата си, а именно по нейни думи „Едно обикновено момиче от Мадан да направи престижна рекламна агенция”.

Ние й пожелаваме сбъдване на всички мечти, успешно обучение, което един ден да практикува в Мадан.

Вирни се горе