Клуб "Европа" при ЦДГ №1 "Слънце" успешно приключи проект

 Клуб "Европа" при ЦДГ №1 "Слънце" успешно приключи проект

Клуб “Европа” при ЦДГ №1 “Слънце” успешно приключи проект финансиран от “Конкурса за мини-проекти посветени на 5-годиншнината от влизането на България в ЕС” на Европа директно Смолян на тема “Европейска арт панорама чрез синтез от изкуства”.

За популяризирането на европейските ценности и българския принос за 5години членство на България в ЕС се проведоха редица дейности.Децата засадиха борчета на скаутската площадка при ЦДГ №1 “Слънце” – “Гора на бобърчетата",деца и родители рисуваха на открито “Европа в багри” и се откри изложба от творбите във фоайето на детската градина с танци на европейските страни изнесени от децата на група “Лъв” и клуб “Европа” взеха участие в концерта “Природата за теб, за мен за всички” в РДТ, посветен на 130 год. от откриването на първата детска градина в България, 5 години България в ЕС, 5 години от откриването на клуб "Европа”. На концерта присъства и кръстника на клуба – евродепутата Вл.Уручев, много гости и приятели.

Одобрени идеи за мини-проекти финансирани от “Конкурса за мини-проекти посветени на 5-годиншнината от влизането на България в ЕС” на Европа директно Смолян се провеждат в още 7 училища, детски градини и неформални групи в цялата смолянска област,съобщи Надежда Митева.

Вирни се горе