Христо Шопов за първи път в Смолян

Христо Шопов за първи път в Смолян

Христо Шопов – национално турне 2016 за първи път в Смолян на 29.09.2016 г. с постановката „Догодина по същото време”

След 15 години отсъствие от театралната сцена, Христо Шопов се завърна триумфално с национално турне и постановката „Догодина по същото време“. Привлечен от драматургията и желанието си да изживее радостта от личния контакт с публиката, за първи път през 2016 г. той реши да зарадва не само почитателите си на софийска сцена, но и в страната. Гастролите преминават със забележителен успех, многобройна публика, широк медиен отзвук и много аплодисменти.

Пиесата създадена от Бърнард Слейд има редица награди и над 1400 представления на Бродуей! Сега предизвикателството да се превъплатят в образите на Джордж и Дорис приемат Христо Шопов и Лилия Маравиля – актьори със забележителен талант и респектираща кариера. Със своето майсторство, те завладяват почитателите на театралното изкуство и ги увличат в едно страстно приключение из необятните лабиринти на човешката душа.

„Догодина по същото време” по Бърнард Слейд Христо Шопов и Лилия Маравиля. Превод и адаптация: Георги Михалков, режисьор: Георги Михалков, композитор: Иван Драголов, сценография и костюми: Антония Попова, продуценти: Владислав Карамфилов, Лилия Грънчарова.

29.09.2016г Смолян – Родопски Драматичен Театър "Н.Хайтов”, билети на касата на РДТ,,Николай Хайтов” и в мрежата на Eventim.bg, начало:19:00 ч.

„Догодина по същото време” е точката на пресичане на две търсещи се и отдадени една на друга души, извън параметрите на времето, социалния статус и битийните условности. История за една изневяра,превърнала случайността в съзнателен избор и повод за преоткриване – година след година…Вдъховяваща изповед, изпълнена със забавни ситуации, обрати, изпитания и възторжен триумф на любовта, като неизменно присъствие в житейските сезони.

Извън театралната сцена, голяма любов на Христо Шопов си остава киното. Носител е на редица наши и международни награди, като за ролята си на Пилат Понтийски във филма на Мел Гибсън „Страстите Христови„ получава наградата за най-добър актьор от Филмовия Фестивал в Иркутск през 2004 г. Христо Шопов е главно действащо лице в над 70 филма, запечатали във времето изключителни образи,сред които:„Вчера“, „Маргарит и Маргарита“, „Очите плачат различно„, „Love.net“ , „Дървото на живота” и др.

Скъпи ценители на театралното изкуство, очакваме Ви!

Вирни се горе