Горещо лято се очертава за самодейците от град Доспат

 Горещо лято се очертава за самодейците от град Доспат

През месеците август и септември програмата на самодейците при НЧ „Иван Вазов” – гр.Доспат с р-л Лилко Вълнев е наситена с изяви.

На 10 август им е участието на Събора в с.Ваклиново, а като домакини на Културните тържества на Община Доспат 2013 те заемат специално място в програмата. Тази година Събора в Доспат е в рамките на 23 до 25 август. Репертоарът на групата е богат на автентични родопски песни. Представят и серия от типични доспатски песни. През септември групата се стяга за международна изява – в град Кавала, Гърция. На 6-ти те ще имат изява на сцената на Фестивалът „Мирът на Балканите”, който се организира от Дружеството за Гръцко-Българско приятелство. Фестивалът е в периода 4 – 6-ти септември и ще се проведе в градския парк на брега на морето. Идеята на организаторите е чрез фолклора да бъдат намерени допирните точки между народите и така да се сближат.

По време на Фестивала ще има павилиони, на които ще се показват старите занаяти на Балканите. Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във Facebook

Вирни се горе