Детската писателка Величка Настрадинова гостува в Златоград

   Детската писателка Величка Настрадинова гостува в Златоград

По покана на библиотеката при ОНЧ ”Просвета -1908” ,в Златоград гостува пловдивската писателка Величка Настрадинова, автор на 18 книги в широка жанрова гама- исторически романи , разкази, фентъзи ,приказки .. Авторката представи най новата си книга „ 24 чисто нови приказки” издадена през 2012 г.,съобщи Зорка Хаджиева -главен библиотекар.

Първата среща ,в голямата зала на читалището беше с ученици от двете училища- ОУ ”Васил Левски” и СОУ Антим !” Златоград . Деана Миткова ,от издателство „Летера” която представи авторката ,сподели ,че тази книга е различна и с това ,че нейните красиви илюстрации са подготвени от децата –възпитаници на школата „Мода и дизайн” към Националния дворец на децата в София. Авторката прочете и 1 приказка, разговаря с децата за поуките от нея.

На срещите се роди идеята, следващата книга на Настрадинова да бъде илюстрирана от талантливите деца на Златоградска община

След обяд в библиотеката се проведе вълнуваща среща с деца ,които работят успешно с Центъра за обществена подкрепа. Открита беше и изложба от потребителите на ЦОП под надслов „Нарисувай приказка „ Проявата беше първата от Програмата посветена на 23 април –световния ден на книгата и авторското право ,която включва Маратон на четенето с участието на различни институции и голям концерт -спектакъл в партньорство с ОУ „Васил Левски” Златоград.

Вирни се горе