Акордеонен концерт на музиканти от София и Смолян се проведе в КДК

Акордеонен концерт на музиканти от София и Смолян се проведе в КДК

Акордеонен концерт с участието на инструменталисти от Национална-музикална академия “П.Владигеров” град София и възпитаниците от класа по акордеон – Музикална школа “Стефан Бончев” град Смолян се проведе в края на миналата седмица в Клуб на дейците на културата – Смолян. Преподаватели са доцент-доктор Добромир Митев и Здравка Субашиева, а водещ и главен организатор бе Мария Марковска.

В първата част на концерта взеха участие възпитаниците от Музикалната школа при читалище “Христо Ботев-1871” град Смолян. В концерта взеха участие Васил Маргаритов, Мирослав Кочмаров и Ивайло Желев. Репертоара, който изпълниха бе класика, народни хора и ансамбъл, съобщи Здравка Субашиева. Младежите се представиха отлично и получиха много аплодисменти.

Във втората част на концерта взеха участие инструменталистите от Национална–музикална академия “П.Владигеров” град София. В репертоара бяха включени музикални пиеси от различни епохи и жанрове. Високия професионализъм, с които бяха изпълнени публиката ги награди с много аплодисменти. Създадоха се добри взаимоотношения между школата и академията по акордеон.

Вирни се горе