Защо ни режат евросубсидиите, питат в Баните Дора Янкова

Защо ни режат евросубсидиите, питат в Баните Дора Янкова

Жителите на община Баните скочиха срещу държавата заради масовото орязване на евросубсиидиите. На среща с водачката ня лявата листа в Смолянско Дора Янкова местните земеделци и животновъди се оплакаха, че проверяващите органи масово им орязват половината от полагащите им се средства за земеделска площ и не признават данните от заснемането на земите им. Хората поискаха бъдещото правителство да промени тази дискриминация. Защо да участваме в конкурси за евросубсидии, след като постоянно ни режат, попитаха в Баните. “Нали целта им е да помогнат да се развиваме и да създаваме работни места? Излиза, че управляващите до неотдавна работиха против българите”, споделиха пострадалите стопани.

Дора Янкова обеща, че след изборите в каквато и роля да бъде, ще доведе в общината финансов експерт, за да се направи програма за реално използване на субсидиите.

“Ще се старая в бъдещия парламент районът ни да се разглежда по същество и да бъдем изключение – животновъдите в Родопите да поучават субсидии, дори когато гледат по една или две крави”. В момента европари се полагат на стопани с поне пет крави.

1000 ловджии в село Гълъбово се оплакаха, че ловното стопанство “Сливка” е дадено на концесия за 15 години и като резултат са се народили глигани, които са стигнали до селото и изравят техния поминък- картофите. Те настояват за промяна в Закона за горите, за да могат да стопанисват ловното стопанство като колектив, а не да “бъде давано на мастити олигарси”. Какви управници са тези- бюрократи или мислещи за хората, питат се жителите на Баните.

Купуването и провадането на гласове е престъпление.

Вирни се горе