Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посети църковната служба в Широка лъка

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посети църковната служба в Широка лъка

Тази сутрин зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посети църквата „Успение Богородично“ в Широка лъка, общ. Смолян. Той присъства на службата, посветена на светите мъченици София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов. Запали свещичка и се помоли за здраве и успех на всички българи.

На среща с жителите на селото областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов, който е и кмет на Смолян, представи кандидат-депутатската листа с водач д-р Даниела Дариткова. Цветан Цветанов каза на широколъчани, че сутрешното им кафе е почерпка от него, защото най-малката му дъщеря София има имен ден.

Помоли ги всички да гласуват, защото само с висока изборна активност ще се противодейства на порока – купуване на гласове. „Тези, които купуват гласове, имат интерес колкото се може по-малко хора да отидат до урните. И когато избирателната активност е под 50%, означава, че купените гласове са решаващи за бъдещото управление на страната. Това е удар по онези български граждани, които искат демокрацията да е водеща. Този порок в момента е най-сериозният проблем пред демократичните устои на България“, изтъкна Цветанов. Затова той подчерта, че представителите на ГЕРБ при срещите си навсякъде призовават първо хората да гласуват, а на второ място е за коя политическа формация ще дадат вота си.

Той припомни случилото се преди парламентарните избори през 2013 г. Когато нямаше сблъсък на идеи, програми и визия за управление, а само атака с компромати. „На 11 май се реализира най-голямата манипулация в новата ни история – с аферата „Костинбродски бюлетини“. Всички след изборите на 12 май разбраха, че това е много добре режисиран сценарий, но той постигна целта си – доведе до отказа на 5 до 8% от хората да гласуват. А те бяха достатъчни за втори мандат на ГЕРБ“, посочи зам.-председателят на партията. Той подчерта, че втори управленски мандат беше важен за ГЕРБ, защото България беше в края на финансовия програмен период и трябваше да бъде подготвена за новия, който стартира от началото на 2014 г. и ще продължи до 2020 г. През тези 6 г. страната ни трябва да усвои около 30 млрд. лева. По думите му „големият експертен капацитет“ на правителството на Пламен Орешарски не можа да подготви страната за споразумението с ЕК. Споразумението бе подписано от служебния кабинет. Заради безпрецедентното забавяне обаче страната ни ще изгуби близо две от шестте години, в които няма да се възползва от европейската солидарност.

„Ние се стремим да създадем среда, която да доведе до развитие на земеделието, инфраструктурата, туризма“, посочи Цветанов пред жителите на Широка лъка. Според него единственият начин да си върнем българите, които напуснаха страната, е да създадем възможности за тяхната лична и професионална реализация. Той посочи, че за жителите на Смолянска област най-добрата бюлетина е №9 с централен нападател д-р Дариткова. В края на срещата си Цветанов обяви, че партия ГЕРБ ще дари 10 000 лева за ремонт на покривите на двете църкви „Успение Богородично“ и „Свети Никола“. А от кмета на селото Васил Седянков получи за подарък осветена в Атонския манастир икона.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе