ЗА ПРОМЯНАТА В РОДОПСКИЯ КРАЙ!

 ЗА ПРОМЯНАТА В РОДОПСКИЯ КРАЙ!

# Поискай Промяната

ЛИСТА НА КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ЗА 22-РИ МИР СМОЛЯН

Кои са кандидатите на Коалиция “БСП за България“?

Водачът на листата Дора Илиева Янкова е дългогодишен и утвърден парламентарист в 38- то, 42-то и 43-то НС. Тя е най-активният депутат от област Смолян в 43-то Народно събрание. Зам.-председател е на Парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и на Парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина. Вносител и съвносител е на 18 законопроекта. Задала е десетки актуални питания и въпроси в петъчния парламентарен контрол към ресорните министри в областта на околната среда и водите, регионалното развитие, включително за реакцията на правителството по време на тежкото бедствие в началото на месец март 2016 г. в Родопите и за опазване на родопската гора.

Дора Янкова има сериозен опит в местната власт – на местно, регионално, национално и европейско ниво. Тя е кмет на община Смолян в периода 2003-2011, Председател на УС на Асоциация на родопските общини, Националното сдружение на общините в Република България, член на Комитета на регионите към Европейския парламент.

Второто място в листата заема адвокат Иван Милков Гавазов . Той е на 39 години. Завършил е СУ „ Св. Климент Охридски“ специалност „Право“. Член е на адвокатска колегия- Смолян от 2007г. Работил е като помощник – нотариус. В момента практикува гражданско и търговско право.

В периода от 2006г. до 2016 г. е член, зам. председател и председател на РИК – Смолян и ОИК Смолян.

Член на УС на ловно рибарско дружество „Глухар“с. Славейно, бивш председател на ЛРД с. Петково. Семеен с две деца.

Трето място в листата заема Христо Анастасов Беров . На 38 години. Завършил СУ „Св. Климент Охридски“ специалност „История“. Доктор по история, преподавател по история на балканските народи през XIX и XX век в Исторически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, с трайни интереси в областта на стопанската и социалната история.

Специализирал в Торонто (Univesity of Toronto) през 2004 г., в Белград през 2008г. и 2009 г. и Лондон (London School of Economics and Political Sciences) през 2016 г.

От 2011 до 2014 г. е заместник председател, а от 2014 г. до днес председател на Университетската синдикална организация на Национален браншови синдикат „Висше образование и наука“ – КНСБ при Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Семеен с две деца. Гражданска квота в листата на Коалиция „БСП за България“.

На четвъртото място е Севдалин Бойков Хъшинов . Той е на 50 години. Завършил е Държавен медицински университет „ИВАНОВ-ФРАНКОВСКИ“ в Украйна. специалност – Фармация. Управител е на „ГАЛАНТ“ ЕООД – Баните с дейност в областта на транспорта. Участва в изпълнението на транспортни обекти /пътища и магистрали/ в различни краища на страната.

Общински съветник е трети мандат от квотата на БСП и Председател на ОбС Баните.

Член е на Български фармацевтичен съюз. Член е на Управителния съвет на Всестранна кооперация “Родопски Бани“-Баните. Член е на Управителния съвет на Българската федерация по хокей на трева-София.

Пето място в листата заема Слава Тодорова Пепеланова . Тя е на 36 години. Завършила е специалности „Стопанско управление“ и „Мениджмънт в международния бизнес“ във ВСУ “Черноризец Храбър” филиал в гр.Смолян. Общински съветник и ръководител на групата съветници на БСП в Общински съвет – Чепеларе.

Управител на ресторант “Чевермето” в к.к.Пампорово. Семейна с две деца.

Шестото място заема Дияна Асенова Чаушева . Тя е на 46 години. Завършва СУ„Св. Климент Охридски“ специалност „Педагогика“. Работила е като учител в ОУ„ Св.Св.Кирил и Методий” – кв. Настан и директор на ОДК – гр.Девин. В момента работи като главна сестра в МБАЛ „Девин“ ЕАД.

Председател е на Общинския съвет на БСП – Девин. Общински съветник – втори мандат в Община Девин.

Член в читалищно настоятелство към Читалище „Родопска просвета – 1923“ – гр.Девин

На седмо място – Исай Исаев Савов . Той е на 47 години. Завършил е строителен техникум. Дългогодишен футболист на ФК Родопа- Смолян и ФК „Марица – Пловдив“.

Председател на Общинския съвет на БСП – Доспат. Предприемач в строителната сфера.

На осмо място – Георги Христов Славов . Роден е през 1951 г. в с. Левочево. Завършва специалност „Икономика“ в УНСС. От 17 г. е председател на Кооперация „Орфей“. Семеен с две деца.

Член на ЦК на Комунистическа партия на България. Квота на коалиционния партньор.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе