За душата на един родопчанин!

За душата на един родопчанин!

Костадин Василев е истински родопчанин. Не говори излишно, знае какво иска и не се страхува от работа. Когато обещае нещо – държи на думата си. Българският парламент има нужда тъкмо от такива хора. Те няма да бъдат често в светлината на прожектора, нито ще предизвикат някой медиен скандал. Те без много шум съвестно ще си вършат работата и ще преследват поставените цели – да облекат в закони онова, което са поели като ангажимент пред хората, които са им гласували доверие.

Познават тези хора персонално – срещали са се с тях не проформа, само в хода на една предизборна кампания. Познават ги цял живот. Хора като Костадин Василев са ваши съседи и съграждани, знаете как са започнали своя бизнес, какво са свършили в местната община или какво не са успели да свършат.

За някои промени обаче се иска работа на национално ниво. Затова успели хора като Костадин Василев се кандидатират за народни представители. Те не се блазнят от депутатската заплата, а наистина искат да променят своя регион. Когато става дума за Родопите, това наистина е свързано и с един емоционален избор.

Няма как да се преглътне лесно опустяването на най-магичната българска планина, в която живеят най-работливите българи. Просто трябва да им се даде шанс – да работят и да останат по своите родни места. Никак не е сложно – един специален закон за планинските региони ще свърши чудесна работа. Необходимо е да вкара такъв закон в дневния ред на Народното събрание, не за да трупа рейтинг или да преследва популистки цели, а да го направи от сърце, с истинска грижа към този регион. Хора като Костадин Василев трябва да бъдат част от българската политика, защото ще изпълнят думата си – душата на родопчанина не познава предателството.

Битката за следващия парламент е жестока. Добре е, обаче да си припомним, че 240-те народни представителии имат конкретни задачи в Народното събрание – да изковат онези закони в държавата, които да направят България по-добро място за живеене. В този смисъл особено важни са хората с лична кауза. Да искаш да върнеш песента на чановете в Родопите, да искаш да видиш селата оживени от присъствието на млади хора, да превърнеш планината в едно от най-желаните места за туризъм – това е повече от емоционална задача.

Костадин Василев знае конкретните стъпки, с които всичко това може да се случи. И за това трябва да бъде част от българската политика и най-после държавата ни да излезе от този вечен преход и да поеме полагащият и се по достойнство път сред най-добрите държави членки на ЕС.

Специален закон за планинските региони!

Подкрепа за младите семейства – за да останат в Родопите!

По- лесен достъп на стопаните до европейските проекти – с работеща администрация!

По-голяма сигурност в селата!

Ясни правила, върховенство на закона, силна държава!

Работеща и предвидима среда за малкия бизнес!

Гласувайте с бюлетина № 21!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе