Всички родопчани отрекоха ГЕРБ

Всички родопчани отрекоха ГЕРБ

“За последния месец организирахме над 256 срещи. Разбрахме, че всички родопчани отрекоха ГЕРБ”.

С тези думи водачът на листата на Коалиция за България в Смолянско Дора Янкова закри предизборната кампания в областта на площад “Свобода” в областния град.

Тя се зарече да брани името на Родопите в бъдещото 42-ро Народно събрание. “Първо обаче трябва да спечелим изборите”, отсече Янкова. Представителите на левицата се зарекоха да спрат полицейщината.

Дора Янкова разказа от трибуната за най-големите болки на хората, споделени през този напрегнат месец: „На предизборните срещи се докоснахме с хиляди граждани. Дописахме с тях програмата на левицата, развихме я. Всички родопчани ни казаха – искаме работа и по-добро заплащане. Отричаме ГЕРБ. Кабинетът „Борисов” направо се подигра с цялата Смолянска област. Общините Девин, Борино и Доспат ги боли най-много, защото нямат болница. В Девин докараха два тира с медицинска техника, но се оказа, че това е оборудване за бежански лечебни заведения. ГЕРБ обаче се похвалиха, че са свършили работа, но хората продължават да си умират в линейките. Кой ще плати тази цена? В Златоград недоумяваха каква е тази политика на ГЕРБ, която спря проекта за термалната вода. Той щеше даде работа на 300 души. В село Чала млада майка се оплака, че живее с 35 лв. на месец, държавна помощ".

“Точно бази политика отрича Коалиция за България. Силният ни глас ще дойде от подкрепата на родопчани. Има нужда от друга политика – на връщане към нормалния живот. Не искаме бюрократи, които да пречат на българина да си взима евросубсидиите. Даваме си сметка, че Законът за горите е несправедлив, че е написан така, че „във вода газим, жадни ходим”. Това ли е моралът в политиката на Бойко Борисов?”, попита риторично ръководителката на левицата в Смолянска област.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе