Водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в Доспат: Спадът в икономиката ни е преустановен и ни чака по-добро бъдеще

Водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в Доспат: Спадът в икономиката ни е преустановен и ни чака по-добро бъдеще

Спадът в икономиката ни е преустановен и ни чака по-добро бъдеще, заяви пред препълнената зала на читалището в Доспат д-р Даниела Дариткова – водач в листата на ПП ГЕРБ. „Ние искахме да решаваме проблемите на хората, не наблягахме на празното политическо говорене, характерно за всичките минали години. Доказахме, че можем да градим и да допринасяме за стабилизиране на страната. Управлявахме при много тежки условия – бушуваща финансова криза, която се отрази на много по-силни икономики от нашата. Виждаме какво става в съседните ни страни. Ние не допуснахме България да изпадне в такова положение. Обещахме през 2009-та да възстановим европейските фондове и го направихме. Заварихме 2% усвояване, а в края на нашия мандат стана 38%. Това са свежи пари за българската икономика, нови работни места, нов облик на градовете, построени пътища. Това ще остане за бъдещите поколения. Затова заставаме пред вас с открито лице. Горди сме с постигнатото. А дали успяхме във всичко – не можахме. Имаше проблеми, които не успяхме да решим, но начертахме правилния път, по който да вървим, защото създадохме стабилна основа. Факти са доверието на нашите европейски партньори, добрият кредитен рейтинг на България, договаряне за 32 млрд. през следващия период – средства, които ще подкрепят икономиката ни”, посочи д-р Дариткова. Конкретно за Доспат тя изтъкна реализираната рехабилитация на пътя Доспат-Батак, който не е виждал ремонт от 40 години, спечеления проект за спортен център на стойност 5 млн. лева. „Направихме всичко възможно жителите на Црънча да си възстановят собствеността на земята за сметка на държавата. Всичко това са малки стъпки напред. Но доказахме, че можем да работим в интерес на хората. Затова искаме отново вашето доверие. Искаме да намерим това, което ни обединява като нация, за да продължим напред”, подчерта водачът на листата. „Аз съм горда да застана начело на този отбор от професионалисти”, каза д-р Дариткова и представи кандидатите за депутати на ГЕРБ – Недялко Славов, д-р Красимир Събев, Марин Захариев, Милка Манева, Шукри Халилов, Росица Караджова и Димитър Настанлиев.

„Благодарение на натрупания от всеки от нас опит смятаме, че можем да допринесем за развитието на нашия край. Ние се опитахме да въведем ред в държавата. Не допуснахме и няма да допуснем проекти да започнат на една стойност и да се оскъпят тройно за сметка на българския данъкоплатец. Ние сме хора на действието. Не даваме напразни обещания, но сме много трудолюбиви и гарантираме, че за каквото и да ни потърсите, стига то да е градивно и в интерес на хората, ще направим всичко възможно да се реализира. Надяваме се, че ще имаме вашето доверие”, добави д-р Дариткова.

„Няма да чуете от нас незаслужени хули и обиди към останалите партии. Ние сме хора, които показват друг стил на управление и поведение, непознат отпреди. Ние признаваме заслугите по достойнство, но посочваме и грешките, като ги назоваваме с истинските им имена. Няма да чуете от нас нападки и накърняване на личното достойнство на нашите опоненти. Така ще бъде и до края на кампанията. ГЕРБ има своите постижения, неслучайно говорим за европейските фондове, където е нашият най-голям успех. Успяхме да възвърнем доверието на европейските партньори, да отворим всички програми, които бяха замразени в управлението на Тройната коалиция. Направихме така, че европейските пари да стигнат до най-малките населени места. Доспат е добър пример за това. Тук са реализирани проекти за развитие на селските райони, благоустрояват се населени места, печелят се нови и нови проекти. Всичко това прави публичната инфраструктура по-привлекателна. Ние строихме главно с европейски средства, с тях създавахме заетост. Разумно използвахме средствата от държавния бюджет. Направихме така, че те да се усетят от всеки български гражданин. Това е главното достойнство на партия ГЕРБ”, заяви вторият в листата Недялко Славов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе