Валери Симеонов /НФСБ/ : „Време е в Общинския съвет да влязат истински патриоти, а община Смолян да бъде оглавена от достоен кмет – патриот“

Валери Симеонов /НФСБ/ : „Време е в Общинския съвет да влязат истински патриоти, а община Смолян да бъде оглавена от достоен кмет – патриот“

Председателят на НФСБ /Национален фронт за спасение на България/ Валери Симеонов лично представи кандидата за кмет на партията в Смолян Анастас Коджабашев и кандидатите за общински съветници. Симеонов се срещна с членове и симпатизанти на НФСБ в залата на Планетариума в областния град. „Отново имам удоволствието да се срещна с хора съмишленици, хора родолюбци, хора, с които сме се захванали да свършим едно велико дело – спасяването на България от тежката криза, в която се намира“, каза лидерът на патриотите. Той посочи, че усилията на НФСБ са насочени в две посоки – промяна на държавното управление, реформи в държавата и промяна в местната власт. „Първата част от задачата изпълнихме заедно на изборите през октомври миналата година, когато с ваша помощ успяхме да влезем в парламента. Сега предстои втората част – истински патриоти да влязат в общинския съвет, а община Смолян да бъде оглавена от достоен кмет – патриот“, категоричен беше Симеонов. По думите му в последните 11 месеца НФСБ се е доказала като нов тип партия – такава която служи честно, всеотдайно и праволинейно на интересите на народа, която има предизборна програма и не я е забравила след стъпването на червените килими в Народното събрание . „Показахме, че ние сме партия, която не се прилепва към управляващите, не търси своите ползи и облаги, дивиденти, постове, а напротив, ясно заявява своята позиция по всеки въпрос, не се притеснява да отхвърли решения, които не са полезни за Родината и не се притеснява да поставя категорично болните, важни и кардинални въпроси на общността и на обществото“, заяви лидерът на патриотите. Валери Симеонов припомни какво са свършили 18-те депутати на НФСБ в парламента само за 11 месеца, въпреки, че нямат ръководни постове на нито едно ниво в държавната администрация. Симеонов приветства кандидата на патриотите за кмет на община Смолян Анастас Коджабашев и го прикани той да поеме щафетата в местното управление, като над всичко поставя интересите на народа и на България, а не собствените интереси, тези на партията или на кръг от фирми, които не съществуват при НФСБ.

От своя страна Коджабашев обясни, че е много по-уверен в успеха на НФСБ след срещите с хората по населени места. „Аз виждам какво се случва в Смолян и по селата и това ме прави много сериозен оптимист за борбата на 25 октомври. Ние наистина сме това, за което се представяме, при нас няма задкулисия. Освен това до днес не сме участвали в управление то и не можем да бъдем опорочени от него“, заяви Анастас Коджабашев.

Програмата на кандидатите за кметове и общински съветници в Смолян се състои от 30 точки. „Ако имаме мощна подкрепа в общината, голяма част от това, което сме написали ще бъде изпълнено в рамките на 4-годишния мандат“, каза кандидат кмета. По думите на Коджабашев независимо кой ще бъде избран за кмет на 25 октомври, патриотите ще упражняват своя контрол върху него. „Трябва да се научим да сме взискателни, да търсим непрекъснато правата си. Трябва да знаем, че Родопите са твърдината на българщината. Който владее Родопите, владее България“, каза в заключение кандидата за кмет на община Смолян на НФСБ Анастас Коджабашев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе