Студентите могат да гласуват с лична карта и заверена книжка

 Студентите могат да гласуват с лична карта и заверена книжка

Студентите редовно обучение ще могат да гласуват с валиден документ за самоличност и надлежно заверена от учебното заведение студентска книжка.

Това решиха от ЦИК вчера във връзка с постъпили запитвания от страна на студенти във връзка с упражняване на правото на глас в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.

В случай, че заверката на студентските книжки не е приключила, студентите се легитимират със студентска книжка, надлежно заверена за втория семестър на 2013/2014 г. учебна година.

Студентите І курс и студентите, продължаващи обучението си в магистърска степен, се легитимират с уверение от съответното учебно заведение, от което да е видно, че са приети като редовни студенти.

При гласуване членовете на секционната комисия на лицевата страна на уверението отбелязват датата и факта на гласуването, полагат печата на СИК по начин, който да не засяга текста на уверението.

Студентите ще могат да упражнят правото си на глас със студентска книжка или уверение само в населеното място, в което се намира учебното заведение, в което учат.

Решението да се изпрати на всички РИК незабавно, които да го сведат до знанието на СИК в населените места, в които има висши учебни заведения, при снабдяването им с бюлетини и изборни книжа и материали.

Вирни се горе