Стилиян Аврамов "Лидер": Хората от региона са отчаяни,питат колко ще ни платите

Стилиян Аврамов "Лидер": Хората от региона са отчаяни,питат колко ще ни платите

Обиколихме с колегите от листата съседни общини, села и искам да ви кажа, че срещаме сериозно отчаяние у хората. За съжаление, сме докарали ситуацията дотам, че на никой не му се занимава с политика, идват на срещи, но всички са тотално отчаяни – млади и стари не виждат никаква алтернатива и изход. Това заяви водачът на ПП „Лидер” от област Смолян Стилиян Аврамов.

Хората до такава степен не вярват на политиците, толкова не правят разлика между партиите и кандидатите, че на срещи в Смолян и региона питат колко ще платите за глас.

Нашите колеги от ГЕРБ вчера направиха по-голям концерт и оставиха след себе си много мръсотия на центъра, днес хората, заети по временната заетост чистят боклуците, каза още той.

Аврамов коментира и проблемите, които срещат при поставянето на плакатите. Искам да се обърна към всички колеги от партиите да спазваме толерантност, етика и култура, тази работа е безмислена – да се надпреварваме кой ще скъса на опонента си плакат и т.н. Истината е, че в Смолянска област безработицата е огромна и хората са много отчаяни, ние ще се постараем да направим всичко възможно да им вдъхнем кураж и доверие, обясни водачът на листата.

Според Антоанета Пелтекова – трета в листата на партията, проблемите на майките са свързани с парите за майчинство. При срещите, които е провела предимно с млади майки става ясно, че всички се оплакват от парите за майчинство и детските, защото не всеки ги получава. Много майки са принудени да започнат работа след първата година.

Всеки се надява с новото правителство нещо да се промени, каза още Пелтекова. Според нея, майчинството трябва да бъде поне двойно от това, което е в момента. И всяко семейство, независимо от доходите, да получава детски добавки.

Хората от селата се оплакват и казват „ние няма гладни да умреме, защото имаме картофки и фасул, но нямаме пари да си плащаме сметките, обясни и вторият в листата на Лидер Христо Петров. Затова разговаряме по въпроси свързани със селското стопанство, хората искат добра цена за картофите – в Смилян една група от 80 човека питат „защо правителството не мислят за селското стопанство”. Учудени са и не разбират как от Китай пристига в България Смилянски фасул. Същото е и с картофите. Искат от нас като влезем в парламента да направим така, че тяхната продукция да се продава и да могат да си плащат сметките и да си издържат децата, добави Петров.

Хората не чувстват подкрепа от държавата, сподели впечатленията си от досегашните срещи с избиратели и Йордан Кавалджиев. Ако ние си нямаме бащица в тази държава общините пък нямат подкрепа от своите кметове. Според него бизнеса страда заради бюрокрацията – всеки обещава много работни места, но не се замислят за проблемите, които имат работодателите. Ще градим доверие, за да направим така, че всички да са доволни, че живеем в България, каза той. Отчаянието е навсякъде, но трябва да дадем надежда, че ще настъпи промяна.

Всички неща по отношения на социални плащания, може да станат с работеща икономика и бизнес, който да генерира доходи, продукция, износ, за да има постъпление в държавата и пълни хазната. Иначе всичко остава в сферата на пожеланията, обясни Стилиян Аврамов. Всеки иска да направи тези плащания по-високи по размер, но на този етап държавата е слаба икономически и не може да си позволи подобно нещо. Трябва да се тръгне от икономиката – дребен и среден бизнес и тогава тези плащания ще бъдат в нормални размери за живот, допълни водачът на листата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе