Стефан Шарлопов: Подкрепям Николай Мелемов, защото е честен и добър човек

 Стефан Шарлопов: Подкрепям Николай Мелемов, защото е честен и добър човек

Познавам Николай Мелемов от 6-7 години. Много рядко в България съм виждал толкова честен и добър човек. Честен и добър човек – това е, което го характеризира. Човек, който не дели хората на сини, зелени, червени и всякакви други. Човек, който милее за Родопите. Аз съм свързан и кръвно с Родопите, моят род е от южната част на Родопите, сегашна Гърция. Виждам, че Николай милее за всяко едно нещо, което се случва тук. Виждам как се грижи за Смолян, но всички думи щяха да са излишни, ако той беше меркантилен или негативен. Николай е толкова позитивен и трябва да се дава път на добрите хора в България. Обратното на вярването, че в ада нямало пазач при българите, защото се дърпаме надолу, ние мислим обратното – трябва да подкрепяме подобни хора, които правят добро за България, защото в Смолян като стане нещо добро, в Плевен като стане нещо добро – навсякъде, където се направи нещо добро, това променя България като страна и нас като хора.

Когато се видим с него ние разговаряме за пътищата – как трябва да се оправят, за да се развива туризмът, за минералните води, които са в района – в Златоград, Девин, за турския пазар. Това е нещо близко до нас. 80 млн. платежоспособни хора са до нас. И ние направихме необходимото да напълним Южна България, а и не само, с турци целогодишно. Какъв е първият малък пробив, който направихме с участието на Николай – признаването на Шенгенските визи за турците. Сега ще има още по-сериозно развитие – просто да си влизат в България без виза. Вие знаете, че аз дадох моя хотел на Пампорово на турска верига хотели, защото след веригата вървят турците. В момента бъдещето на Пампорово не е до такава степен в руснаците, украинците, което значи че е направена първата стъпка, за да може хората да печелят от туризъм. Говорили сме с Ники за голяма конферентна зала в Смолян, за развитието на Смолян.

Ние с Николай сме приятели. А сме приятели, защото сме честни хора, хора с кауза, а не с меркантилни малки душици, които се свързват и са заедно само заради личния си интерес.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе