Слави Трифонов прави партия, ако се наложи

Слави Трифонов прави партия, ако се наложи

Дали ще направя партия и как ще изглежда зависи от обстоятелствата оттук нататък. Това заяви на пресконференция Слави Трифонов в отговор на журналистически въпрос за бъдещите си политически намерения.

Той подчерта, че ще направи всичко, което е необходимо. Трифонов обясни, че когато започнали да работят за референдума, не били сигурни, че той ще стигне до успешен край. В крайна сметка обаче победили системата, която е направена така, че да няма референдуми. Конституцията и усилията на над 3 млн. души обаче позволили това нещо да се случи днес.

“Когато трябва да пеем, ще пеем, когато трябва да правя референдуми, ще правя референдуми, когато трябва да правя секс, ще правя секс”, категоричен е Слави Трифонов.

Той намира за изумителен факта, че толкова много хора – над 3 млн. души, са решили да гласуват на референдума. Това го натоварвало с изключителна отговорност, да прави това, което повеляват законът и Конституцията.

Слави Трифонов смята, че референдумът ще е успешен. Но и дори да не е, 3 млн. души, гласували за референдума, си било успех.

Той се зарече, че няма да спре дотук. Намира за абсурдно това, че във времената на високите технологии хората се блъскат и не могат да гласуват. Бройката на депутатите също била изключително голяма.

По думите на Слави Трифонов бариерата за успеваемост на референдума е 3,5 млн. Засега, без да се знаят данните за гласувалите в чужбина, броят на гласувалите бил над 3 млн. Не можело българските депутати да си позволят да не се съобразят с българското мнение. Ако се опитали да го направят и не се съобразят, българският народ щял да ги накаже, тъй като те са негови деца.

Иво Сиромахов обяви на пресконференцията, че всички осъзнаваме, че е важно да има референдуми и пряка демокрация. Той смята, че можели да се поздравят с успех, тъй като референдумът е на път да успее. Все пак призова да се изчакат последните данни.

Тошко Йорданов от инициативния комитет изрази надеждата си да се поздравят с успех, тъй като резултатите досега са само от България. Тъй като гласовете от чужбина не са дошли, той подозира, че избирателната активност ще е в полза на референдума.

По думите на Йорданов правенето на референдум в България по този “гнусен закон” е мисия невъзможна. Било направено всичко възможно референдумът да бъде спрян. Тошко Йорданов обвини ЦИК и СИК, които представляват държава в грубо нарушаване на закона. ЦИК през цялото време взимали противоречиви решения. Днес членовете на СИК карали хората да влизат да гласуват за президент и после да влизат за референдум.

Държавата създала гнусна постановка. СИК и ЦИК работили през цялото време срещу правото на българския гражданин.

Вирни се горе