Салих Аршински: Досега управлението на община Смолян бе майка за Нов и Стар център, а мащеха за селата

Салих Аршински: Досега управлението на община Смолян бе майка за Нов и Стар център, а мащеха за селата

Досега управлението на община Смолян бе майка за Нов и Стар център, а мащеха за селата. Това заяви кандидат-кметът на ДПС за Смолян Салих Аршински на среща с жителите на с. Търън. „Подобна е и ситуацията с крайните квартали на града, каквито и инвестиции да се привличат, то те са за двата градски центъра. В никакъв случай не съм против облагородяването на тези две места, но в никакъв случай не трябва да се изоставят и малките населени места, както и крайните квартали“, каза още Аршински пред десетките хора в салона на читалището в Търън. Той бе категоричен, че след като ДПС спечели изборите в общината ситуацията ще се промени коренно. Като за пример даде общините в областта, в които през последните години управляват представители на Движението. „Вие сте близо до Мадан и Рудозем, предполагам, че всички сте видели какво се случва там. Обръща се внимание и на най-малките селца, правят се пътища, нова инфраструктура, освен, че се ремонтират училища и детски градини, само в Рудоземско са построени три нови забавачници“, посочи Салих Аршински, който е и областен лидер на ДПС – Смолян.

На предизборната среща от името на учителския колектив на местното училище бяха поставени и няколко наболели въпроса за школото. Според тях имат сериозен проблем с училищните автобуси, тъй като те се разваляли доста често, а ремонтите са били за сметка на делегирания бюджет, въпреки че първостепенен разпоредител е Министерството на образованието и науката, а община Смолян е второстепенен разпоредител. Учителският колектив поиска трайно решаване на въпроса, като посочи, че ако е необходимо да се закупят нови. Освен това поискаха съдействие за основния ремонт на училището, като при него да бъде подменена дограмата и направена изолация. Освен това поискаха и да се намери решение и за т.нар. Спортна зала в селото, чиято сграда е общинска собственост, но въпреки желанието на младежите от месеци , неможе да се изясни по законен начин нейното използване. „Нашето училище не е получавало допълнителното финансиране от страна на общината, за маломерни и слети паралелки в последните четири години“, категорична бе Бозова – представителка на ученическия колектив. Тя посочи, че става въпрос между 12 и 15 хиляди на месец. Бозова повдигна и въпроса за безплатното пътуване на децата до 16 – ет годишна възраст, които учат в Смолян. „Според наредбата на общината те трябва да пътуват безплатно до най-близкото училище, но това не се случва“, добави Бозова. „Ако ДПС е в управлението на общината след 25 октомври, поемам ангажимент да разрешим всички поставени от Вас въпроси“, категоричен бе Аршински. Той бе категоричен, че с бавенето на целевите средства за дофинансиране на училището се нарушава закона. Кандидат-кметът на Търън от ДПС Ахмед Крушков също увери присъстващите, че единствено ДПС работи за развитието на малките села и ги призова да изберат № 16 в бюлетините.

На предизборната среща в Търън бяха още кандидат-общинските съветници на Движението- Милен Журналов, Десислава Димитрова, Емилия Делиева, Вижданка Младенова, Денислав Сираков и Владимир Бозов, който е и председател на МДПС. Там бяха и членовете на Академично дружество Ахмед Двуяк, Мустафа Юруков и Мария Марангозова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе