Салих Аршински: Без добри пътища и нови работни места, няма как да се върнат младите в Смолян

Салих Аршински: Без добри пътища и нови работни места, няма как да се върнат младите в Смолян

Без да имаме добри пътища и нови работни места, няма как да се върнат младите хора в Смолян. Това заяви кандидат -кметът на ДПС за Смолян Салих Аршински на предизборна среща в кв. Райково. „Когато се подобри инфраструктурата и се разкрият няколкостотин нови работни места, съм сигурен, че положението в Смолян ще се подобри значително“, категоричен бе кандидатът за кмет на ДПС. Според Аршински, разкриването на нови работни места ще увеличи значително заплатите в региона, тъй като ако иска някой да наеме хора, ще трябва да даде по-добро заплащане от сегашното за града. „Това ще стане само с подобряване на бизнес-климата, с което Смолян да стане привлекателен за крупните инвеститори, а и когато пътищата са добри, те няма да се притесняват да влагат средства в общината. По този начин ще се помогне и на туризма в Смолянско“, добави още Аршински.

На срещата беше засегната отново темата за съглашателството на местния бизнес с общината. Хората бяха категорични, че става въпрос за картел между крупните бизнесмени и местната власт, за да се пречи на други да навлизат на пазара и съответно да се подържат ниски заплати в града. Имаше и доста оплаквания от хората, за някои улици, като беше засегната и темата с подлеза. „Пускали сме десетки сигнали, но от общината не предприемат никакви мерки. През подлеза минават стотици деца, там положението е повече от трагично, на всичкото отгоре не е и осветено в тъмната част на денонощието“, жалваха се хората.

Те бяха категорични, че ако не се вземат мерки е въпрос на време да стане някаква беля. Присъстващите дадоха категоричната си подкрепа, към кандидата на ДПС за кмет на Смолян Салих Аршински, като са убедени в неговата победа на 25 октомври. „Видяхме ги всичките и десните, и левите надеждата ни е във Вас, виждаме какво прави ДПС, там където управлява, надяваме се и тук да се случи същото“, категорични бяха хората, които присъстваха на предизборната среща в Райково.

На срещата присъстваха още кандидати за общински съветници от листата на ДПС, както и представители на МДПС – Смолян и Академичното дружество.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе