Родопчани одобряват политиката на Коалиция за България за гъвкавите форми за ранно пенсиониране

Родопчани одобряват политиката на Коалиция за България  за гъвкавите форми за ранно пенсиониране

Среща с жители от „Миньорските блокове“ в Смолян проведоха кандидатите за депутати на Коалиция за България Дора Янкова и Георги Кисьов. На срещата присъстваха и общинските съветници Рабие Кьосева и Милко Гавазов, който представи листата за народни представители. Хората, дошли да чуят управленската програма на Коалиция за България поставиха няколко съществени проблема, които касаят квартала им. Най-голямата им болка е неравнопоставеността на квартала им спрямо центъра на града. Водачът на листата на Коалиция за България Дора Янкова обясни на хората, че проектът за развитие на градската среда, който бе подготвен и договорен и от екипа й, предвиждал саниране и модернизиране на „Миньорските блокове“, както и на „Прогресите“, „Гребенец“, „Петровица“.

„Когато се приемаше интегрирания план за развитие ние се водихме от идеята за изравняването на различията между кварталите, защото това е целта на европейските пари. Направихме канализацията, бяхме заложили саниране и модернизация. Но с встъпването на новата власт в Смолян, управниците решиха друго. Така в следващите 7 години ще се инвестира в центарните части на града и различията ще се задълбочават“, обясни Янкова. Друг болезнен въпрос, който гражданите поставиха на кандидат-депутатите бе липсата на градски транспорт в квартала. Тук единствената връзка е само автобус №6, който прави пет курса. На практика „Миньорските блокове“ са откъснати от централната част на града и другите квартали. Хората с нетърпение очакват новата транспортна схема на Смолян, която все още се бави.

Жителите на „Миньорските блокове“ се оплакаха също, че вече повече от половин година е прекъснат сигнала на Кабелното радио в Смолян. Друга болка, която споделиха присъстващите е замърсяването на Смолянския водопад. Младите майки пък поискаха игрището да се обезопаси с мрежа, за да не се пречи на играта на малките деца на детската площадка. Общинските съветници на Левицата се ангажираха да помогнат за разрешаването на част от проблемите. Както навсякъде, така и тук хората се вълнуват от пенсионната система. Жените одобряват политиката на Коалицията за гъвкавите форми за ранно пенсиониране. Младите майки пък са обнадеждени от предложението на Левицата майчинството да се обвърже с минималната работна заплата и да се увеличат детските надбавки.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе