Приоритетите на Владимир Уручев – кандидат за трети мандат в ЕП от ГЕРБ

Приоритетите на Владимир Уручев – кандидат за трети мандат в ЕП от ГЕРБ

ЗАВЪРШВАНЕ НА ВЪТРЕШНИЯ ЕНЕРГИЕН ПАЗАР НА ЕС

Енергийната свързаност между страните и цялостното прилагане на Третия енергиен пакет ще създадат отворен и конкурентен енергиен пазар, който ще е нашият защитен механизъм срещу петролни и газови кризи и ще гарантира ниски цени на по-чиста, по-сигурна и по-достъпна енергия за нашите домове и предприятия.

ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ – ФОКУС ВЪРХУ ЖИЛИЩНИТЕ СГРАДИ

Разработване и прилагане на национални стратегии за саниране на жилищните и търговските сгради, мобилизиране на инвестиции и схеми за подпомагане на европейско и национално ниво. Най-мощното средство за обновяване на нашите домове и сваляне на сметките за ток и парно.

СИСТЕМА ОТ СТИМУЛИ ЗА ВЕИ НА ОБЩОЕВРОПЕЙСКО НИВО

Постепенна промяна във ВЕИ законодателството към общностен подход с крайна цел – общоевропейска схема за търговия на сертификати или квоти за произведена зелена енергия, подобна на схемата за търговия на емисии. Така ще постигнем целите за ВЕИ с по-малко разходи и премахване на националните схеми за тяхното подпомагане.

ПОДКРЕПА НА УЯЗВИМИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ

Обновяване на политиките за подкрепа на енергийно уязвимите потребители в условията на един либерализиран енергиен пазар чрез разнообразяване на инструментите за това, включително изменение на правилата за държавна помощ. Като първа стъпка следва да се приеме отделен документ относно критериите за определяне и защита на тези потребители.

ОБЩА ВЪНШНА ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА

ЕС зависи твърде силно от внос на енергоносители от трети страни и към момента това представлява най-големият риск за сигурността на енергетиката на Съюза. Остра е необходимостта от единни действия на целия ЕС.

ДИВЕРСИФИКАЦИЯ НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ

Разнообразяването на енергийните източници е много важно допълнение към европейските усилия за намаляване на външата енергийна зависимост и за осигуряване на по-достъпни цени за потребителя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе