Председателят на ДПС Лютви Местан в Мадан: ДПС е за радикално нова държавна политика за Родопа планина

Председателят на ДПС Лютви Местан в Мадан: ДПС е за радикално нова държавна политика за Родопа планина

Среща със симпатизанти и активисти от общ.Мадан, обл.Смолян проведоха днес председателят на ДПС Лютви Местан и екипът му от централния лъч- председателят на Младежко ДПС Илхан Кючюк и членовете на ЦОС на Младежко ДПС Мустафа Ахмедов и Станислав Анастасов, както и областният председател на ДПС- Смолян Салих Аршински и кметът на общ.Мадан- Фахри Молайсенов.

ДПС е за радикално нова държавна политика за Родопа планина. Това послание отправи в Мадан председателят на ДПС Лютви Местан. Преди това Местан поздрави кмета на миньорския град Фахри Молайсенов с неговия рожден ден, който е днес. Лютви Местан обясни, че ДПС е изправено пред сериозна битка за спечелването на изборите на 12 май и заяви пред маданчани, че вече трети ден е в Родопите и от обиколките, които е направил досега е видял, че очите на родопчани са вперени в ДСП, които могат да предложат изход от икономическата криза и той вярва, че това ще стане, когато хората дадат своя вот на 12 май. Той подчерта, че тази криза се усеща най-силно в Родопите. „Тук кризата е в най-интензивен вид, а и безработицата е най-голяма”. Той заяви, че ГЕРБ е на път да убие общинското здравеопазване, като подчерта, че още в първата година на управлението са били на път да затворят общинските болници, но поради силната опозиция на ДПС не са закрили доста общински болници, но въпреки това все още не са се отказали да ликвидират общинското здравеопазване.

Председателят на ДПС засегна и темата за „Горубсо” – Мадан и заяви, че управляващите от ГЕРБ са идвали и са се хвалили, че едва ли не те са спасили предприятието с магическа пръчка „Ако това е ставало толкова лесно, защо не са решили и проблема с ОЦК – Кърджали”, попита Местан. Той бе категоричен, че ако е спасено „Горубсо” – Мадан, на първо място заслугата е на хората и на местната власт в лицето на кмета. „Това не е победа на Бойко Борисов, а на вас и на вашия общински кмет”, каза Местан пред жителите на миньорския град. Той заяви, че партия ДПС винаги е подкрепяла и ще продължава да подкрепя местното население. Местан посочи, че от партия ДПС поемат ангажимент, че ако има 40 депутата в новото Народно събрание, ще има и 40 гласа за внасяне на закон за по-ранното пенсиониране на минните работници. По думите на председателят на ДПС, друг важен акцент за планинските и полупланинските райони е създаване на възможност за местните земеделци и животновъди да получават субсидии. Лютви Местан отново подчерта, че родопчани не са втора категория хора и те ще се борят за подобряването на жизнения стандарт на местните хора.

Пред жителите на общината се представиха водачът на листата на ДПС в Смолян и организационен секретар на ЦОБ Мустафа Карадайъ и останалите кандидати за народни представители Владимир Янков, Петя Ризова, Пламен Айвазов и Петър Фиданов.

На срещата присъстваха и кметове, заместник-кметове, общински съветници, активисти и симпатизанти на ДПС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе