Председателят на ДПС Лютви Местан и екипът му от централния лъч на среща в Доспат

Председателят на ДПС Лютви Местан и екипът му от централния лъч на среща в Доспат

Председателят на ДПС Лютви Местан и екипът му от централния лъч- председателят на Младежко ДПС Илхан Кючюк и членовете на ЦОС на Младежко ДПС Икмал Джомова, Мустафа Ахмедов и Станислав Анастасов, както и заместник- председателят на ДПС и водач на листата в Благоевград Алиосман Имамов и втори в листата в Благоевград и кмет на Гърмен Ахмед Башев, провеждат среща с избиратели в читалището в Доспат, област Благоевград.

Пред препълнена зала в Доспат, която скандираше „ДПС“ лидерът на ДПС заяви: "Провалът на ГЕРБ се усеща най-болезнено в Родопа планина. Това каза в Доспат председателят на ДПС Лютви Местан. В Родопа планина ГЕРБ политически са загубили изборите, но искат да ги спечелят полицейски, каза Местани припомни, как горски стражари в Родопите са действали като политически стражари на Цветанов и на Борисов и затова призовава наблюдатели и анализатори от ПАСЕ и ОССЕ да дойдат в Доспат и да видят на място какво се случва. В един момент ГЕРБ е показала своята слабост като политическа сила и за момент дори са загубили мнозинството. Затова и са започнали да крадат политически, след което да създават мнозинство, като са откраднали дори представители от ДПС. Не са се спрели само с независимите народни представители, а са продължили и с общините като визира и доспатския кмет. Затова Местан подчерта, че на 12 май започва и самото прочистване.

„Родопчанинът не е човек второ качество и няма да е настъпила истинската демокрация в страната, докато представителите от ДПС не намерят място във всяка власт”, каза Лютви Местан. Той заяви, че хора от малцинството не работят в структурите на МВР, а в ДАНС е имало само един от Смолянска област, като и него вече го няма там. Същото се отнася и за армията. Местан посочи още, че голямата задача на ДПС е да превърне членството ни в ЕС от формално в реално, защото на този етап членството ни в ЕС е само формално. „ДПС няма да се успокои и ще продължи борбата, докато на всички хора започне да се гледа като на равни”, каза Местан и подчерта, че етническите и религиозните различия не са заплаха за националната сигурност, а напротив това е демокрацията и това трябва да се покаже на 12 май с вота. Той бе категоричен, че тези избори са много важни затова водачът на листата от ДПС за Смолянска област е най-силната им фигура и това Мустафа Крадайъ. Председателят на централното ръководство на ДПС каза още, че от резултата на 12 май зависи дали ще се възстанови демокрацията „Ние нямаме право да допуснем този ужасен сценарий не само за ДПС, а и за България като цяло и това е залогът на 12 май”, заключи той.

На 20-ти април чистихме България от едни "б"-та, аз ви призовавам на 12-ти май да изчистим други "б"-та. Това каза в Доспат водачът на листата на ДПС от Смолянска област Мустафа Карадайъ. Той каза, че няма как да не се вълнува и да не е емоционален, когато вижда какво се случва тук в региона, като акцентира най-вече на проблема със здравеопазването. Той подчерта, че не може за два месеца 15 души да загинат в линейките и че именно правителството на ГЕРБ не е могло да разбере, че в района трябва общинска болница и че километрите в Родопите не са такива, каквито са в останалата част на страната. „Имахме едно управление, което мислеше само за централизация и монополите, като допусна да се затворят малките фирми, което специално тук за Родопите е гавра”, посочи Карадайъ. Той засегна и отдадените земи на концесия в местността „Омана”, като подчерта, че ще се борят по съдебен ред, за да защитят хората правата си. Водачът на листата на ДПС от Смолянска област заяви още, че ДПС е истински демократична партия, тъй като в нея всички са равни без оглед на етнос и религия. „Ако искаме в България да няма стрелби по политици, нека гласуваме за свободна и демократична България”, призова Мустафа Карадайъ, като цитира логото на партията „С ДПС за свободна и демократична България”. Петият в листата на ДПС от Смолянска област д-р Петър Фиданов заяви, че некомпетентното управление на ГЕРБ трябва да се прати в историята, затова призова хората да направят така, че партия ДПС да влезе отново в управлението, за да се подобри положението на хората в Родопите. Това може да стане като гласуват с бюлетина №40 на 12-ти май. Четвъртият в листата за кандидат-депутати от ДПС от Смолянска област – Пламен Айвазов, заяви, че на 12-ти май не предстоят просто избори, а много важен избор, който той нарече „съдбовен”. „Този избор ще определи бъдещето не само на България, но и на нас и нашите деца”, заяви Айвазов. Той обвини ГЕРБ, че са лишили региона от най-ценната услуга – здравеопазването, със закриването на болницата в Девин, като се е касаело само за милион и половина. По думите му, държавата е трябвало да финансира болницата. Това, което се тиражира, че в Доспат може да се открие лечебно заведение, това не може да стане и е пълно безумие, при условие, че управляващите не са могли да намерят милион и половина за отварянето на болницата в Девин. Пламен Айвазов засегна и темата за горите и местността „Омана”, която е отдадена на концесия, обслужваща близки до ГЕРБ.

На трибуната бяха водачът на листата на ДПС в Смолян и организационен секретар на ЦОБ на ДПС Мустафа Карадайъи Владимир Янков, Петя Ризова, Пламен Айвазов и Петър Фиданов- кандидати за народни представители от листата на ДПС в 22 МИР Смолян, областният председател на ДПС- Смолян Салих Аршински.

На срещата присъстват и кметове, заместник-кметове, общински съветници, активисти и симпатизанти на ДПС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе