ПП "Лидер" стартира предизборната си кампания с дарение за Светлана

ПП "Лидер" стартира предизборната си кампания с дарение за Светлана

Политическа партия “Лидер” стартира предизборната си кампания днес с дарение за Светлана Килявкова от Смолян, която трогна цялата общественост и бяха събрани една част от средствата необходими за нейното лечение.

Ние отделяме част от бюджета за кампанията и ще го предоставим по нейната дарителска сметка. С това дарение няма да ангажираме нея и нейната фамилия, единственото, което искаме е да призовем нашите политически опоненти – има 33 регистрирани листи от Смолянска област, да направят същото. Ако всички те заделят една сума от своя бюджет, може да се намерят останалите средства необходими за лечение на Светлана. Това заяви при старта на предизборната кампания водачът на листата за област Смолян Стилиян Никифоров Аврамов. Той уточни, че от това дарение няма да правят политика.

Нашата кампания ще протече изцяло позитивно, няма да водим никаква компроматна война, нито ще участваме в нея. Ще оставим на БСП и ГЕРБ да ровят помежду си, те имат какво да си кажат. Ние ще заложим на прагматизма, ще заложим на наши идеи за подобряване на икономическата ситуация в България, за създаване на нови работни места и увеличаване на доходите на работещите и не работещи българи. Пенсионерите за съжаление изядоха резерва, но сме набелязали мерки, които биха увеличили и доходите на тях. Ще се въздържаме от прекалени обещания, които не може да изпълним, такива няма в нашата програма, тя е изцяло прагматична, добави още Аврамов.

На представянето на листата с кандидати за народни представители на партията присъстваха общинските председатели Димитър Трендафилов – председател в Смолян, Хайри Деликусев – председател в Рудозем и в Златоград – Данчо Кехайов.

Гости бяха Славчо Атанасов – партньор от партия „НИЕ” – водач на листата в Пловдив и Владимир Маринов – зам.председател на партия Лидер – водач на листата от Пловдив.

Партия „Лидер”, заедно със своите партньори „НИЕ” и партия БНД поставя на първо място в своите приоритети икономическото развитие на държавата, ние смятаме, че ако държавата не тръгне в правилната посока да се развива икономически, това дава отражение на всичко, посочи още водачът на листата от Смолян Стилиян Аврамов.

„Аз съм щастлив с тези хора, които са тук пред вас, листата е изключително балансирана и добре построена, направена по начин, по който сме отчели всички интереси на различните общини и сектори, в които политическа партия „Лидер” поставя своите приоритети в предизборна кампания, заяви зам.-председателят на партията Владимир Маринов.

Ние нямаме за цел да се включим в поредната говореща политическа сила, която ще се хвърли в някои цифри. Защото те казват, че минимална работна заплата ще стане 500 лева ако спечелят, ние ако кажем 1500 – това предизвиква смях, защото е непосилно. Ние сме най-бедната нация в Европа, а в България се намира най-бедния регион в Европа – района във Видин. Над 40% от младите хора са безработни, 650 000 наши съграждани са без работа, 100 000 фирми фалираха за последните няколко години – това е разруха, мизерия. Ние сме партия, която представлява реалния сектор, които работим, знаем какво значи да носиш отговорност всеки месец, когато дойде време да се платят заплати на хората, затова нас не ни е срам да не обещаваме празни приказки. Ние ще бъдем реалисти – такива, каквито липсват през последните 20 години. Крайно време е бизнесът да получи своето право да взема решение когато тях ги касае. Ние трябва да участваме в този процес, посочи още Маринов и допълни, че партия „Лидер” е създадена на 12 април 2007 г. Намираме определена символика в това, защото на 6 г. ние можем да поемем тази отговорност пред вас и пред цялото общество.

Щеше да бъде много смешно, ако не беше трагично – всички сте чели приказката за Пинокио, когато отива в страната на абсурдите – и когато тези, които са най-големи крадци и нарушители, съдът ги оневиняна, а невинните попадат в затвора. В нещо подобно живеем и ние в България. Това каза Славчо Атанасов. Като идвах насам останах изумен – видях пътя от Чепеларе до Смолян – нямам думи това е стратегически път, а състоянието му е ужасно. През целия път видях само две коли, това показва какво е икономическото състояние на една държава. Такова състояние в цялата страна видях само в северозападна България – през 15-20 минути минава една кола. България според мен вече ще е друга държава. Наистина след тези януарски събития истината е че държавата ще бъде друга, смята още Атанасов. Аз като кмет на Пловдив – 8 г. съм правил грешки, но никога не съм се крил от хората. С обикновените хора и като кмет съм се виждал всеки ден и сега също.

Ако сериозните партии не се организират и не тръгнат на друга основа, другите, които ги гледат и ги замерят с папки кой е по-виновен, до две години няма да ги има и двете. Българинът няма да търпи политици, които ограбват народа и нищо не правят за тях, това ще са последните избори на големите партии, които ще се опитат да закрепят статуквото. След изборите ще се роди нов политически субект – около българските патриоти и българския бизнес, коментира Славчо Атанасов.

Водачът на листата за Смолянска област от партия “Лидер” Стилиян Никифоров Аврамов ги представи пред журналистите. За себе си каза, че е дългогодишен член на националния партиен съвет и административен секретар на ЛИДЕР, роден в гр. Монтевидео – Уругвай през 1973 год., където родителите му по това време са били на робота. Израснал е в Латинска Америка. Женен, баща на две деца – момче и момиче, икономист по образование, родопчанин по душа.

Втори в листата на партия Лидер е Христо Илиев Петров. Той е предприемач със собствен бизнес в шивашкия бранш. Два мандата общински съветник в Неделино, от които единия председател на Общинския съвет. Христо Петров е роден на 27.08.1958 г. Завършил е “Стопанско управление” във Великотърновския университет. В партия ЛИДЕР е от създаването й през 2007 год. Вярва в победата и винаги се цели към нея!

Трета в листата на партия Лидер за област Смолян е Антоанета Росенова Пелтекова. Родена е на 28.07.1984 г. в град Смолян.З авършила е “Счетоводство и контрол” във Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” през 2007 г. Омъжена, майка на две момчета. В момента се грижи за второто си дете и работи по специалността си.

На четвърто място е Ахмед Еминов Бучев, бизнесмен, роден на 30.10 1967 г. в Мадан. Завършил е средното си образование в ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА ИВАН П. ПАВЛОВ – СТАРА ЗАГОРА, специалност “Ветеринарен техник”. През 2006 година се е дипломирал във Варненския свободен университет, специалност “Стопанско управление”. В последните години се занимава със собствен бизнес.

Петата позиция е за икономиста Елисавета Ананиева Долапчиева. Тя е родена на 26.05.1961 г. в град Доспат. Завършила е Техникум по икономика, специалност “Промишленост и капитално строителство”. В периода 1990-1996 год. е работила в Оптичен завод “СОЛС” в град Доспат като главен счетоводител. В момента работи във собствената си фирма за счетоводни услуги. Омъжена, с две деца. Мечтае хората да бъдат здрави, да имат работа и да живеят спокойно!

Шести в листата на Лидер – Смолян е младият и успешен бизнесмен Али Али Таир, роден на 29.02.1988 г. в Борино. Той е магистър от Стопанската Академия “Димитър Апостолов Ценов”, специалност “Счетоводство и одит на нефинансовите предприятия”. Собственик и управител на фирма , която се занимава със строителство и търговия.

На седмо място е Здравко Асенов Сакалев, роден на 31.03.1971 г. в гр. Девин. Живее в родния си град, където работи и същевременно с това развива свой собствен дистрибуторски бизнес. Стреми се към подобрение на социалния статус на хората в региона, които би искал да вижда по-усмихнати и ведри. Ще работи за вдигане на жизнения стандарт и за добруването на родопчани!

На осмо място е предприемачът Йордан Радев Кавалджиев. Той е роден на 12.08.1947 г. в Баните. Завършил е “Икономика на строителството” в Икономическия институт във Варна. Дълги години е работил в Стопански отдел на Окръжния народен съвет в Смолян, а след това и в отдел Образование в Регионалния инспекторат на образованието към Министерство на образованието. В момента, въпреки че от няколко години е пенсионер, продължава да работи по европейски проект, свързан с изграждане на сушилня на билки и гъби, както и със запознаване на предприемчивите с възможностите за заетост по европейски програми и проекти за малкия и средния бизнес.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе