Определени са 14 секционни избирателни комисии за хора с увреждания в област Смолян

Определени са 14 секционни избирателни комисии за хора с увреждания в област Смолян

Общият брой на избирателите, имащи право да гласуват на предстоящите избори за народни представители за област Смолян е 109968 души

Във връзка с провеждането на изборите за народни представители на 05 октомври 2014 г., Районната избирателна комисия – Смолян уведомява, че към настоящия момент подготовката им протича нормално. Изпълнени са всички предвидени процедури и указания, съгласно Хронограмата на ЦИК, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Общият брой на избирателите, имащи право да гласуват на предстоящите избори за народни представители за област Смолян, е 109968. Към настоящия момент са назначени членовете на секционни избирателни комисии, като общият им брой е 2008, разпределени в 270 секционни избирателни комисии. 14 от тези СИК са определени за гласуване на избиратели с увреждания на опорно-двигателния апарат и зрението. Подвижни секционни избирателни комисии не са образувани. На 29.09.2014 г. и 30.09.2013 г. ще се проведе обучението на секционните избирателни комисии по общини съгласно утвърден от РИК Смолян график, публикуван на интернет страницата на комисията Кметовете на всички общини са изпълнили своите задължения. Граждани с увреждания на опорно-двигателния апарат и зрението могат да гласуват в определените СИК, съобразно приложената таблица, като могат да дадат заявки за съдействие при транспортиране на посочените за всяка община телефони.

В РИК Смолян са регистрирани 25 политически партии и коалиции от партии с кандидатски листи на територията на 22 МИР Смолян. Започнала е регистрация на застъпници, която ще продължи до 04.10.2013г. Регистрират се и представители на политически партии и коалиции от партии. На Интернет страницата на РИК Смолян – rik22.cik.bg – се публикуват всички Решения на комисията, както и друга актуална информация, водят се регистри за жалбите застъпниците и представителите на партиите, които са публични.

Вирни се горе