Обръщение на Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Смолян, издигнат от БСП

Обръщение на Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Смолян, издигнат от БСП

Уважаеми госпожи и господа,

Искам да ви благодаря, че през последните седмици бяхте съпричастни към предизборната кампания. Надявам се, кандидатите за кмет на общината и политическите партии да сме успели да ви запознаем с идеите и програмите ни за развитие на Смолян и населените места в общината. За себе си направих извод, че всички ние искаме едни и същи неща!

Искаме промяна!

За едни промяната е в управлението на общината до сега. За други е, промяна на личностите. За трети е промяна в мисленето! И всички искаме промяна и то колкото може по-бърза да е тя.

Искаме обединяване!

Със стотиците хора, които срещах все една бе заръката им. Стига сте се карали, а вземете та се обединете! За това предложих Харта на обединението. Предложих я на обсъждане и тя бе възприета еднозначно от всички. Това е пътя. Към хартата се присъединиха почти всички политически партии и хора от всички слоеве на общината. Тази харта за мен ще е водещата в управлението на общината. По тази Харта ще се отчитам пред всеки и тук в Смолян и към министерствата и правителството. Искаме бедността да намалява! Това не става с политическо говорене или противопоставяне. Не става и с бездействие или очакване някой да ни свърши работата. Бюджета на общината ще се изготвя през очите на бедността и недоимъка на хората. Ще се съобразява с възможностите на хората, които го попълват с данъците си, а не с желанията на компаниите и на копнеещите за забогатяване на гърба на всички нас.

Искаме добруване!

С тази идея започна кампанията ми и тя ще е водещата за напред във всяко мое действие. Тя ще е в основата на промените, на обединяването на управлението! Да потърсим заедно способите, чрез които да върнем човешкия облик на управлението на общината. Да виждаме човека пред себе си, а не данъчна единица. Да виждаме ученика и учителя, а не броя на учениците. Да виждаме здравето на хората, а не легла и цени на лекарства. Да виждаме във възрастните ни родители спокойни им старини, а не бреме.

Аз вярвам, че можем да променим настоящето ни и обединени да се преборим с бедността в името на добруването ни.

За това имам и силата и волята!

За тези, които повярваха в мен, гласувайте с №1!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе