Обръщение на Дора Янкова до институциите в Смолян

Обръщение на Дора Янкова до институциите в Смолян

Официално обръщение до институциите в Смолян относно строежа на ТЕЦ в кв. “Устово” изпрати Дора Янкова – водач на листата на “БСП – лява България” и депутат в 42-ото Народно събрание. Адресати са областният управител, кметът на община Смолян, главният архитект, ръководителите на РИОСВ, РДНСК, РЗИ. Копие от обръщението е пратено на Инициативния комитет за защита на интересите на живеещите в кв. “Устово”. В обръщението Дора Янкова изтъква: "Присъствах на общественото обсъждане, което се организира от „БАРА ГРУП“ ЕООД на 6 септември 2014 г., където голяма група граждани изразиха своята тревога и протестираха със своя декларация, която, надявам се, сте получили. В нея те изтъкват своите мотиви за очаквано замърсяване на околната среда в кв. „Устово“ на разрешената от Вас топлоелектрическа централа на биомаса.

Настоявам да направите официално изявление и среща-разговор с гражданите на кв. „Устово“, на които да заявите своето експертно мнение относно тревогите на хората. В случай и на най-малко съмнение за последващи проблеми и пропуснати процедури, които ще доведат до замърсяване на околната среда настоявам незабавно да коригирате своето поведение със съответните административни актове, които да гарантират спокойствието на разтревожените устовци, както и да се спре строежът и да се отнеме строителното разрешение."

В края на обръщението Дора Янкова посочва: “Като държавни и общински служители, овластени да спазвате закона, моля и писмено да ме информирате има ли основание за тази тревога, която от няколко седмици звучи в града и в медиите.”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе