Обръщение от кандидатът за народен представител от “Обединени патриоти” Владимир Гърбелов

 Обръщение от кандидатът за народен представител от “Обединени патриоти” Владимир Гърбелов

Драги родопчани,

На 26 март ще осъществим конституционното си право да избираме и да бъдем избирани. Знам, на мнозина не им се мисли за урните, като знаят какъв ще е крайният резултат, но въпреки това, трябва да го направим. Да изразим себе си, за да може утре, ако се наложи, да излезем на улицата и да кажем „Стоп!” на некадърността, безхаберието, алчността…

Кой съм аз и защо отправям това послание към вас?

Аз съм:

Владимир Стаменов Гърбелов от с. Арда, община Смолян – родопчанин като всички вас. Бил съм организационен работник, младежки ръководител, кмет на с. Арда, зам.-председател на АПК Смилян и зам.-председател на селищна система Смилян (направление „Икономика, селско и горско стопнаство”), предприемач или както наричаме днес инициативните хора – бизнесмен. В момента се занимавам с хотелиерство, с добив на инертни материали, със строителна дейност и селско стопанство. Както се казва, нищо трудно не ми е чуждо. Познавам действителността до болка и не рядко ми е причинявала болка.

Семеен съм. Имам дъщеря и син – образовани (юристи), напористи млади хора. Сами проправят свой път през живота. Единствената прилика между нас, извън родствената, е, че и те като мен са разочаровани от състоянието на държавата, която ни е Родина, и от посоката, в която вървим. Огорчени сме, че българският народ не живее, а съществува, че това не е от вчера, а от 30 години насам. Недоволни сме, защото и ние като вас силно обичаме своето Отечество – Република България, а то е на кръста.

Защо искам да се обърна директно към вас?

Защото си приличаме. Аз съм един от всички ви. Родопчанин, който по наследство знае как да изстиска вода от камъка – чрез труд и още повече труд.

Защото ме боли, когато гледам как тънат в забрава нашите родни села и миньорски градчета, как по улиците им сноват възрастни и окахърени хора, напъдени кучета и невиждана сиромашия.

Защото в жилите „кръвта ми се ядно бунтува”, когато виждам как група безпардонни лидери на политически партии, политици, чуждопоклонници, ябанджии и какви ли още негодяи стрижат по три пъти българския народ на година, взимат му залъка от устата, без да ги е еня има ли той деца, близки в нужда, роднини…

Защото са се задали към урните на 26 март пак същите дебелокожи мошеници, които пребивават по 3-4 мандата в парламента с една-единствена цел – лично облагодетелстване на гърба на своите избиратели.

Защото искам най-сетне да се тури край на тази разсипия, на това безмилостно грабене и вероломно крадене. И защото знам как да го направя!

Като какъв ще попитате и кой ме е упълномощил да говоря с вас?

Казах ви, че идвам от реалния живот. Работя с хора, хранил съм десетки семейства. Старая се да бъда прям и честен работодател. Боли ме за хорската мъка… Затова съпредседателите на коалицията сложиха подписите си под моето име, изправиха ме като кандидат-депутат на „Обединени патриоти” . Възложиха ми да се срещна с вас – техните братя и сестри, майки и бащи, също толкова бедни, толкова онеправдани.

Защото , когато се опознаем и се доверим един на друг, ще може да кажем: повече така не бива, повече така не може да се живее.

Защо от името на обединените патриоти?

Защото тази коалиция не се стреми към властта заради самата власт, а има и изпълнява програми.

Защото тя е единствената, която не излъга българския народ през време на тъй наречения демократичен преход. Единствено тя постави въпроса за правото на всеки човек да живее достойно, да работи срещу нормално месечно възнаграждение и удовлетворяваща, не унизителна пенсия.

Защото Обединените патриоти мислят не само за София, нито само за големите градове, а и за най-малките села и махали. Защото разбират, че където има два камъка един върху друг или само един-единствен човек-българин, там е България. Защото искрено желаят да възродят икономиката, образованието, културата, войската, здравеопазването, пенсионното дело. Искат да отнемат държавата от монополите и скъпите търговски вериги. И най-важното – те знаят как да го направят. Имат хора, като мен и като вас, които заедно представляваме могъща сила, способна да промени Отечеството.

Защото милеят за България. За тях Отечеството е над всичко. И са убедени, че само онзи, който обича своя народ, може да обича и другите народи.

Защото на президентските избори през ноември миналата година избирателят ни постави на трето място, след ГЕРБ и БСП, сега на предстоящите, ако се обединим, без да ни пука от ГЕРБ и БСП, можем да бъдем първа политическа сила и ние да преобразим България.

Всичко зависи от нас! Повярвайте ми и ме последвайте. Така няма да изневерите на себе си и на децата си. Така ще станем много, милиони и ще поведем народа си към желания просперитет и благоденствие. Така ще сбъднем мечтите си.

Не забравяйте, че светът е стигнал до тук по пътя на сбъднатите мечти. Да вървим! На смелите и Господ помага.

Да живее България!

С бюлетина № 17 „Обединени патриоти” – към пълна победа!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе