Николай Мелемов, ГЕРБ: Не търсим подкрепата ви само за избори, а и занапред – да изпълним задачите, които ни поставяте

Николай Мелемов, ГЕРБ: Не търсим подкрепата ви само за избори, а и занапред – да изпълним задачите, които ни поставяте

Не търсим подкрепата ви само за избори, а и занапред, за да вършим работа, да изпълним задачите, които ни поставяте. Това заяви досегашният кмет на Смолян Николай Мелемов и кандидат за втори мандат кмет от ГЕРБ пред жители на село Тикале. Той обясни, че за града има осигурени средства от европейски програми, а приходи от общинския и републиканския бюджет ще бъдат насочени към селата, в това число и Тикале.

На срещата с местните жители присъства евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Димитър Николов, Иво Халваджиев, Марин Захариев, Петя Пампорова, Софка Иванова. Мелемов посочи, че доста голяма част от кандидатите за общински съветници са представители на гражданската квота – хора, които не са обвързани с партията, но пък са се доказали в областта, в която работят. „Защото партиите са важни, за да търсят подкрепата на централната власт, но основната работа на администрацията и на Общинския съвет е да бъдат в услуга на населението“, каза Мелемов. Той подчерта, че е готов да обещава, но само това, което може да изпълни – „реални неща, важни и прагматични за селото и за вас“. Мелемов пое ангажимента да реши проблема с водата, с неасфалтираните участъци, с пътя към Момчилова крепост. От изказването на Марин Захариев – досегашният зам.-кмет, стана ясно, че средства за пътя до Момчиловата крепост може да се осигурят по трансграничната програма България – Гърция 2014-2020, която предстои да се отвори.

За подкрепа на Николай Мелемов призова евродепутатът Владимир Уручев. Той бе категоричен, че общините и населените места, в които кметът е от ГЕРБ, се развиват значително по-добре. „Човекът, който желае, който е истински заинтересован да помогне на родния си край, на хората, които живеят там, има къде да отиде и да се обърне за помощ. Имайте предвид, че това правителство освен този мандат, ще има и още един. То е с дългосрочна перспектива и хората вече го разбират. Разбират, че то не работи за себе си, не работи за корпоративни интереси, а многократно е демонстрирано обратното – че работи в интерес на обществото“, каза Уручев. Той допълни, че ръководството на Смолянска община има натрупан достатъчен опит и доказа, че си заслужава гласуваното преди 4 години доверие. „Познавам Ники Мелемов доста отдавна. Той наистина държеше отворен кабинета си. Нямаше я административната хватка на многото други ръководители, да сложи един приемен час за седмицата или за месеца. Имаше едно друго отношение към хората. Виждате го, срещате го, знаете как говори – човешкото лице на ръководителя, от когато много народ имат нужда, е изключително важно. Затова нека да го подкрепим!“, прикани той. Уручев разказа за българската изложба, състояла се преди ден в Брюксел. „Изложбата в Европейския парламент беше едно грандиозно събитие. Част от най-старото обработено злато в Европа – на възраст 7000 години. За пръв път на изложба се събраха тримата най-големи в Европейския съюз – президент на Европейската комисия, председател на Европейския съюз и на Европейския парламент. И премиерът на България. И това се случи, защото премиерът на България дойде на тази изложба. Много премиери са идвали да откриват изложби, но не се е случвало да се привлече вниманието на най-важните хора в ЕС. Това е знак на особено внимание към България. Ние бяхме на последно място по усвояване на еврофондове и само за една година упорита работа в момента сме на пето място. За целия период по-нататък ще стане ясно, че няма да сме на пето място. Всички си спомняме по време на правителството на Орешарски, че буквално Европа беше затворена и там можеше да се ходи само на официални срещи на Съвета на Европа, които са два пъти в годината. Докато сега виждате, че е съвсем различно“, обобщи евродепутатът.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе