Над 29 % е избирателната активност към 13 часа, ОИК-Смолян провери жалба за агитационни материали пред изборна секция

Над 29 % е избирателната активност към 13 часа, ОИК-Смолян провери жалба за агитационни материали пред изборна секция

29,06% е избирателната активност в община Смолян къв 13 часа, съобщи за Smolyannews.com председателят на ОИК Виктор Монев. За местните избори са гласували 10 359 души.

За националния референдум своя вот са дали 9 754 гласоподаватели, което е 26,5%.

Една жалба е постъпила в ОИК от БСП за нарушение на разпоредбата на чл. 184 от Изборния кодекс. В с. Река – избирателна секция 21 31 00 052 на по-малко от 50 м., около 20 м. от изборното помещение (общинска административна сграда) са поставени агитационни материали на кандидатите от политическа партия „ГЕРБ” за изборите за органи за местна власт 2015 г.

След извършена проверка на място от членове на ОИК, се констатира, че на по – малко от 50 м. от изборното помещение са поставени агитационни материали на политическа партия „ГЕРБ”, политическа партия „Българска социалистическа партия” и местна коалиция „КРОС”, допълни Виктор Монев.

Разпоредено е председателят на избирателната секция незабавно да премахне агитационните материали на горепосочените политически партии и местна коалиция, които са поставени на по-малко от 50 м. от изборното помещение.

Вирни се горе