Момчиловци благодари на своята Дора

 Момчиловци благодари на своята Дора

Знаете всичко за мен, затова само ще ви призова: Дайте ни повече енергия, за да бъдем повече представителите на левицата в парламента, обърна се към хората в родното Момчиловци Дора Янкова, водач на листата на „БСП – лява България“. „Много партии се родиха от БСП, много политически лидери тръгваха от БСП, те изгряват и залязват, само БСП остава. Тях обаче хората ги забравят, а негативите им са приписвани на нас, с нас си измиват ръцете, но от това ставаме по-силни, винаги оцеляваме и оставаме единствената партия, закриляща бедните слоеве“, каза Янкова.

„Тук, пред нас, е нашият народен представител Дора Янкова. Тя се е доказала какво може и винаги работи за хората в Родопите. Не е почтено сега да й се оплакваме и да й казваме какво още да направи за нас. Не, ние трябва да кажем на нашия народен представител какво сме направили за нея. С колко хора в селото сме говорили да я подкрепят. Да й кажем колко стоят зад нея. Да й кажем: „Благодарим ти, Дора.“ Тези думи на ветерана от БСП Петър Величков, един от мъдрите хора на Момчиловци, накараха залата да замълчи.

Две момичета от младежкия фолклорен Ансамбъл „Момчиловци“ изненадаха присъстващите, като станаха и връчиха цвете и импровизирана грамота на Дора Янкова, в знак на уважение за това, че благодарение на нея са представили България пред Европейския парламент. Дора Янкова тръгна да обяснява предисторията: как се е обадила на ръководителката на ансамбъла Златка Кисьова дали няма да е добре да помогне няколко деца да представят автентичния ни фолклор за националния ни празник пред евродепутати в Брюксел. Не, – стана Златка Кисьова, Дора Янкова ми се обади и каза: „Да заведеш 10 деца в Брюксел от 2 до 4 март“.

Брюксел е космополитен град, обществото там е космополитно, в което много ярко се забелязват такива проявления на български дух и традиция, каквото направиха децата от ансамбъла, каза Янкова.

Бяхме се облекли в автентични родопски носии, когато ни гледаха и слушаха, политиците там бяха като омагьосани, казаха момичетата от Ансамбъл „Момчиловци“.

Зад Дора сме, признателни сме – това послание на глас или с ръкостискане и прегръдки изразиха всички присъстващи към своя народен представител.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе